Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiMAE

Un acord de necolaborare cu comuniştii putea fi semnat încă de acum o lună

|versiune pentru tipar| MAE, 23 noiembrie 2010

Vicepreşedintele Partidului Mişcarea Acţiunea Europeană, Iurie Colesnic, consideră că propunerea AMN către partidele din AIE de a nu colabora cu PCRM după alegeri este ipocrită. “Ne întrebăm de ce nici unul dintre partidele din Alianţă, inclusiv AMN, nu a răspuns aceleiaşi invitaţii făcute de MAE acum o lună de zile. Nici unul dintre partide nu a dorit să se angajeze în faţa cetăţenilor că nu va face alianţă cu PCRM după alegeri”, a declarat vicepreşedintele MAE.

Iurie Colesnic a arătat că MAE rămâne singurul partid din Republica Moldova care a dovedit că nu doreşte o colaborare cu PCRM. “Noi, la Congresul din 14 noiembrie, ne-am modificat statutul şi am interzis printr-un articol, clar şi ferm, orice alianţă viitoare cu comuniştii. Acordul pe care noi l-am propus era foarte simplu şi urmărea terminarea crizei politice încă de pe acum. Doream să nu se mai repete blocajul în privinţa alegerii preşedintelui. Noi propuneam ca preşedintele să fie ales după alegeri prin votul majorităţii liderilor partidelor democratice. Şi fără PCRM. Şi aceasta deoarece toate neînţelegerile pleacă — trebuie să o recunoaştem deschis şi sincer — de la desemnarea candidatului la Preşedinţie”, a afirmat Iurie Colesnic.

Vicepreşedintele MAE consideră că “nici acum, în ultimul ceas, nu este prea târziu” ca acordul să fie semnat. “Pe noi nu ne interesează cine a propus primul. Ne interesează să nu ajungă din nou comuniştii la putere. Să nu fie trădat votul cetăţenilor. Îmi pare însă că şi acum orgoliile vor fi prea mari şi liderii partidelor nu vor pune interesul naţional înaintea celui propriu, de partid”, a mai spus Iurie Colesnic.

Serviciul de Presă al MAE