Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiMAE

Mesaj MAE către alegători

|versiune pentru tipar| MAE, 26 noiembrie 2010

Stimaţi compatrioţi,

Duminică avem şansa să facem istorie împreună.

Mergeţi la vot şi votaţi partidele care vin cu soluţii, votaţi partidele care au dovedit prin fapte că sunt alături de dumneavoastră. Nu ţineţi cont de propaganda, de imaginea pe care partidele au încercat să v-o inoculeze în ultimele luni. Mergeţi şi votaţi pentru democraţie, dar şi pentru cei care nu au fost implicaţi în scandaluri de corupţie. Ţineţi minte: cine v-a furat o dată, o să vă mai fure şi a doua oară!

Votaţi partidul care nu a cheltuit milioane de euro pentru a-şi picta pe toate străzile şi pe toate panourile, chipul cioplit. Votaţi partidul care a demonstrat că pune interesele dumneavoastră mai presus de cele meschine de partid, votaţi partidul care evită certurile şi scandalurile.

MAE a făcut apel permanent la unitate democrată, la fapte concrete, şi a demonstrat că atunci când este nevoie, noi nu ezităm să facem ceea ce trebuie pentru mai binele ţării.

Republica Moldova are nevoie de MAE în Parlament pentru ca dorinţele şi gândurile dumneavoastră să fie reprezentate, fără orgolii de partid. Prezenţa MAE în Parlament poate fi decisivă pentru crearea majorităţii care va duce la încheierea crizei politice şi la evitarea de noi alegeri şi referendumuri. Sondajele de opinie spun că noi suntem cheia pentru continuarea alianţei pro-europene.

Partidele consacrate au mai multe voturi decât au nevoie. Un scor prea mare le va zădărnici după alegeri posibilitatea de a se înţelege între ele şi ne temem că din dorinţa prea mare a liderilor de a ajunge în fruntea bucatelor, aceştia vor face pact cu Diavolul. Aceste partide au nevoie de un factor de echilibru care să le pună cu picioarele pe pământ şi să taie din orgoliile liderilor.

Noi credem în oameni, nu în partide. Noi credem că există viaţă în fruntea ţării şi fără liderii partidelor consacrate, dacă aceştia nu vor reuşi să se înţeleagă între ei. Cu alte cuvinte, de ce să ne împiedicăm de câteva nume ca propuneri pentru funcţiile importante în stat? Cel puţin la fel de buni ca Preşedinte sau Prim-ministru pot fi şi alte nume din interiorul sau exteriorul partidelor, dacă acestea vor ajuta la deblocarea negocierilor şi la împiedicarea creării de alianţe cu PCRM. Ne gândim la oameni neimplicaţi în scandaluri de corupţie, reprezentanţi ai noii generaţii de personalităţi publice.

AIE are nevoie de MAE pentru a găsi soluţii neutre, pentru a se menţine în viaţă după alegeri, altfel va rămâne o alianţă în 3 picioare şi există riscul major să se prăbuşească, fie înainte de a duce negocierile la capăt, fie în timpul guvernării.

Dragi prieteni,

Vă invit să votaţi MAE din două motive simple:

  1. Noi suntem cei care facem politica dumneavoastră: vă reprezentăm interesele şi ne ghidăm după ceea ce vă doriţi, şi nu după ce dictează politica conflictuală.
  2. Prezenţa noastră în Parlament va aduce echilibru şi luciditate, precum şi o contribuţie decisivă la formarea majorităţii necesare pentru încheierea crizei politice.

Dumnezeu să fie alături de noi toţi în tot ceea ce facem!

Veaceslav Untilă,
Preşedintele MAE