Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiOleg Cazac

Oleg Cazac: Programul strategic de dezvoltare durabilă — un argument pentru prosperitate

|versiune pentru tipar| Oleg Cazac, 24 noiembrie 2010

În ultimele zile ale scrutinului electoral concepţia necesităţii elaborării, în cadrul viitorul Parlament, a unui program strategic de dezvoltare social-economică pe un termen de 20 de ani este susţinută de către unele partide şi candidaţi independenţi.

În condiţiile unui sistem politic pluripartid elaborarea acestui program este strict necesară. În centru acestui program trebuie să fie dezvoltarea social-economică a ţării pînă la nivelul ţărilor prospere ale Europei. În Program este necesar elaborarea unor măsuri concrete, care vor permite cetăţeanului de rînd să-şi ridice nivelul de trai pînă la nivelul European. Acest Program trebuie să fie obligatoriu pentru activitatea Parlamentelor viitoare, indeferent de culoarea politică a partidelor care la vor forma. Se vor admite numai modificări care vor perfecta acest program. Partea economică a acestui program se va baza pe rezolvarea a două probleme probleme importante:

În rezultat, se va mări potenţialului de export a produselor agricole şi industriale, competitive pe piata internaţională. Efectul economic va permite soluţionarea problemelor sociale : asigurarea cu locuri de muncă bine plătite, în primul rînd a tineretului, majorarea salariilor în sfera bujetară, majorarea pensiilor, implimentarea planurilor de ocrotire a familiei, întroducerea standardelor moderne în sistemul de ocrotire a sănătăţii, etc.

Sursa: www.olegcazac.md