Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPCRM

Programul electoral al PCRM are drept scop restabilirea garanţiilor sociale pentru populaţie

|versiune pentru tipar| PCRM, 9 octombrie 2010

Una din priorităţile programului electoral al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova este asigurarea protecţiei sociale pentru populaţia ţării.

Astfel, una din direcţiile de bază ale programului este reconstrucţia socială, care prevede protecţia maternităţii, restabilirea garanţiilor sociale pentru toate categoriile de cetăţeni, creşterea pensiilor şi a salariilor, extinderea serviciilor medicale incluse în poliţa de asigurare, învăţământ gratuit şi altele.

Potrivit programului PCRM, salariul mediu va depăşi de trei ori minimul de existenţă. Astfel, salariul mediu pe economie, potrivit calculelor făcute de specialiştii formaţiunii, va creşte anual cu minimum 15 la sută. De asemenea, comuniştii susţin în programul lor că o creştere anuală de 17 la sută a pensiilor este un lucru real de implementat. Tot aici se planifică dezvoltarea continue a medicinii asigurate prin extinderea pachetului de servicii şi a liste de medicamente oferite gratuit.

Comuniştii intenţionează să continue programul său anterior de asigurare a învăţământului superior gratuit. Astfel, potrivit programului, către anul 2015 se planifică asigurarea învăţământului gratuit total pentru absolvenţii liceelor şi a gimnaziilor.

Promisiunile făcute de comunişti în programul electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie curent sunt o continuare a proiectelor începute în timpul guvernării PCRM din anii 2001–2009, care au fost de orientare socială şi pentru garantarea protecţiei populaţiei ţării noastre.

Sursa: www.pcrm.md