Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPCRM

Declaraţia Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar| PCRM, 22 octombrie 2010

Pe data de 21 octombrie în timpul întrunirii candidatului în deputaţi din partea PCRM, Preşedinte al PCRM, Vladimir Voronin cu alegătorii la casa de cultură din or. Ungheni, a avut loc un caz fără precedent. Sute de participanţi la întrunire au devenit martori ai unor manifestări exagerate de agresiune în adresa domnului Vladimir Voronin, din partea cetăţeanului Cotici Anton, susţinător al Partidului Liberal Democrat din Moldova. Pe lîngă un comportament indecent, manifestat de către cetăţeanul Cotici pe parcursul întregii întruniri, insulte directe şi ameninţări în adresa candidatului din partea PCRM, la sfîrşitul întrunirii, cetăţeanul menţionat a întreprins o tentativă de agresiune fizică faţă de Vladimir Voronin. Această tentativă a fost curmată profesionit de către colaboratorii Serviciului Pază e Stat. Acţiunile pazei au fost în deplină legalitate şi s-au limitat la blocarea cetăţeanului agresiv şi neadmiterea lui la persoana protejată. Acţiunile pazei au fost complet motivate şi din cauza că cetăţeanul menţionat, în urma aprecierilor vizuale, se putea afla sub influienţa alcoolului sau al substanţelor narcotice.

Totodată, menţionăm că informaţiile difuzate de către serviciul de presă al PLDM privind pretinsele acţiuni exagerat de agresive ale colaboratorilor serviciului de pază faţă de cetăţeanul Cotici nu sînt adevărate, poartă un caracter de calomnie şi de fapt scoate în evidenţă caracterul celor întîmplate — o provocare politică bine organizată. Ţinînd cont de informaţiile privind apartenenţa la PLDM a cetăţeanului Cotici care figurează în această acţiune prvocatoare, precum şi faptul că anume serviciul de presă al PLDM printre primele a difuzat propria versiune a incidentului, practic în acelaşi moment cînd s-a întîmplat incidentul, se poate concluziona că acţiunea provocatoare a fost pregătită minuţios şi realizată cel mai probabil la solicitarea PLDM.

În acest context, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova îşi declară îngrijorarea şi indignarea în legătură cu metodele murdare de organizare a campaniei electorale din partea partidului condus de Prim-ministru. Pentru toţi este evident că acţiunile de agresiune organizată şi provocaţiile în adresa Preşedintelui PCRM — sînt o dovadă a slăbiciunii şi laşităţii din partea lui Filat şi ai adepţilor săi.

De asemenea, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova declară că va urmări cu atenţie toate cazurile de acţiuni provocatoare organizate în adresa liderilor şi membrilor PCRM şi va informa opinia publică despre acestea.

Sursa: www.pcrm.md