Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPCRM

Declaraţia PCRM în legătură cu apariţia în unele mijloace informare în masă a informaţiilor intenţionat falsificate

|versiune pentru tipar| PCRM, 22 octombrie 2010

În legătură cu apariţia în unele mijloace informare în masă a informaţiilor intenţionat falsificate privind pretinsa maltratare cruntă a cetăţeanului Cotici de către colaboratorii Serviciului Pază de Stat, PCRM declară că zvonurile privind maltratarea au un caracter de calomnie şi sînt difuzate intenţionat prin intermediul mijloacelor de informare în masă controlate de către guvernare, în scopul discreditării PCRM şi a liderului său.

Conform informaţiei oficiale primite de PCRM, în urma investigaţiilor medicale, la cetăţeanul Anton Cotici nu au fost identificate semne ale pertinsei “maltratări crunte”, despre care vorbeşte un şir de mijloace de informare în masă. Copia documentului se anezează.

În acest contexrt, PCRM califică informaţiile apărute în unele mijloace de informare în masă, ca o parte componentă a unei campanii bine organizate de denigrare a partidului şi liderului său.

PCRM regretă că mijloacele de informare în masă care difuzează informaţii neverificate demonstrează lipsă de independenţă şi control deplin din partea partidelor de la guvernare, fiind o armă în capmania electorală murdară, iniţiată de către partidul lui Filat.

Sursa: www.pcrm.md