Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPCRM

Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu membrii Misiunii de monitorizare a alegerilor din partea OSCE/ODIHR

|versiune pentru tipar| PCRM, 2 noiembrie 2010

Pe data de 1 noiembrie, Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova Vladimir VORONIN a avut o întrevedere cu membrii Misiunii de monitorizare a alegerilor din partea OSCE/ODIHR, condusă de către Peter Eicher.

În cadrul întrevederii s-au discutat mai multe chestiuni legate de situaţia social-politică din ţară în ajunul alegerilor parlamentare anticipate. Vladimir VORONIN a mulţumit reperzentanţii OSCE/ODIHR, care fac parte din delegaţie, pentru interesul manifestat faţă de actuala campanie electorală şi viitoarele alegeri parlamentare în Republica Moldova.

Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova a informat membrii delegaţiei cu privire la mersul campaniei electorale. A fost abordat şi subiectul legat de modificările recente ale Codului Electoral operate de actuala guvernare fără o expertiză prealabilă din partea Comisiei de la Veneţia. Vladimir VORONIN a menţionat că Partidul Comuniştilor se pronunţă pentru desfăşurarea unei campanii electorale corecte, în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.

Preşedintele PCRM a adus mai multe exemple reprezentanţilor misiunii de observare legate de folosirea de către Alianţă a resursei administrative, atacuri şi intimidări asupra mass-media, cazuri de răfuială pe criterii politice, neexecutarea deciziilor judecătoreşti.

Membrii delegaţiei din partea OSCE/ODIHR au luat act de informaţia prezentată şi au informat liderul opoziţiei că OSCE/ODIHR va monitoriza cu atenţie atît campania electorală, cît şi ziua alegerilor, delegînd în acest sens o misiune pentru monitorizarea procesului de votare nemijlocit în ziua alegerilor parlamentare, inclusiv şi reflectarea campaniei electorale în mijloacele de informare în masă.

Sursa: www.pcrm.md