Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPCRM

PCRM cere încetarea presiunilor organelor de control asupra întreprinzătorilor

|versiune pentru tipar| PCRM, 2 noiembrie 2010

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova intenţionează să reducă, după alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie, din presiunile organelor de control asupra mediului de afaceri, această iniţiativă fiind implementată încă pe perioada de guvernare a comuniştilor.

Fostul Premier al Moldovei, deputatul în Parlament, Zinaida Greceanâi, a declarat, marţi, 2 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că presiunile asupra mediului de afaceri rămâne a fi unul mare. De aceea, PCRM vine cu o propunere care ar reduce numărul de controale efectuate la diferite companii. “Noi trebuie să reducem în continuare presiunile asupra businessului. Să reducem numărul de controale şi acest lucru este foarte important pentru mediul de afaceri”, a menţionat Greceanâi.

În context, fostul prim-vicepremier, deputatul Igor Dodon, a accentuat în aceeaşi conferinţă de presă că actualmente putem urmări o dublare a funcţiilor de control de către diferite instituţii. “Avem dublarea funcţiilor de control la diferite instituţii abilitate cu funcţii de control. Avem Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei care se dublează cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu Inspectoratul Fiscal. Aici trebuie să punem punct şi avem o propunere destul de curajoasă în acest context”, a anunţat Dodon, accentuând că propunerea este deja elaborată.

Propunerile vizavi de reducerea din presiunea organelor de control asupra mediului de afaceri sunt parte a programului electoral al PCRM, care a fost prezentat publicului pe data de 9 octombrie. Programul “Moldova alege Victoria!” este axat pe trei direcţii prioritare: reconstrucţia socială, modernizarea economică şi securitatea statului şi unitatea civică.

Sursa: www.pcrm.md