Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPCRM

Comunicat de presă al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

|versiune pentru tipar| PCRM, 15 noiembrie 2010

Prin Hotărîrea Curţii de Apel Chişinău din 11 noiembrie 2010 unul dintre spoturile electorale ale PCRM a fost considerat ca fiind contrar prevederilor pct. 20 din Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova şi a fost interzis de a fi difuzat în mijloacele audiovizuale în calitate de material de agitaţie electorală.

Astăzi, 15 noiembrie, Curtea Supremă de Justiţie a Republicii Moldova a admis recursul reprezentantului cu drept de vot consultativ al PCRM la CEC dl Vadim Moţarschi şi a casat ca fiind ilegală şi nefondată hotărîrea Curţii de Apel Chişinău sus-menţionată.

Totodată, Curtea Supremă de Justiţie a strămutat cauza PD în Judecătoria Centru, mun. Chişinău pentru a fi examinată în partea ce ține de apărarea onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale.

Curtea Supremă de Justiţie a demonstrat în acest fel că libertatea opiniei şi a exprimării garantată de art. 32 din Constituţie şi art. 10 din CEDO, are o importanţă deosebită pentru Republica Moldova, iar lezarea acestei libertăţi nu este necesară într-o societate democratică şi, cu siguranţă, nu va contribui la organizarea unui scrutin electoral cu adevărat liber şi corect.

Serviciul de presă al PCRM
Sursa: www.pcrm.md