Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPCRM

Declaraţia PCRM privind campania murdară a aşa zisei iniţiative pentru un Parlament curat

|versiune pentru tipar| PCRM, 19 noiembrie 2010

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova condamnă campania denigratoare lansată împotriva sa de către asociaţiile obşteşti care au lansat aşa zisa Iniţiativă Civică pentru un Parlament Curat.

Acest proiect are un scop bine determinat — discreditarea cu orice preţ a celui mai puternic partid din Moldova, şi anume Partidul Comuniştilor din Republica Moldova.

Astfel, este evidentă conotaţia pur electorală a acestui proiect, atunci cînd înainte de alegeri începe distribuirea pe întreg teritoriul ţării a sute de mii de broşuri prin care se aduc grave învinuiri, în mare parte, doar candidaţilor PCRM, învinuiri care nu sînt confirmate nici printr-o probă, nici printr-o hotărîre definitivă a instanţei de judecată, încălcîndu-se astfel cel mai important principiu al unui stat de drept — prezumpţia nevinovăţiei.

Din analiza acestui “produs” de prost gust evidenţiem că unica metodologie de colectare a informaţiei denigratoare la adresa PCRM este — “o babă a spus”.

Ţinem să aducem doar cîteva exemple de manipulare şi dezinformare. Unii candidaţi ai PCRM sînt învinuiţi că ar fi folosit resursele administrative în campania electorală. Aceste aberaţii sînt combătute uşor prin simpla analiză a raportului CEC din campaniile electorale trecute precum şi prin activitatea curentă a CEC. Dacă autorii acestei “maşini de spălare de creier” ar fi puţin mai inteligenţi, ar fi putut constata cu uşurinţă, că în această campanie electorală pentru încălcarea legislaţiei electorale deja au fost avertizaţi aproape toţi principalii actori electorali în afară de PCRM.

Noi înţelegem că pentru acest proiect, examinarea minuţioasă a datelor faptice şi documentelor oficiale nu este o prioritate. Important este de a executa docil o comandă politică în vederea discreditării PCRM înainte de alegeri.

Un element şi mai grav în acest caz este faptul că toată această campanie de discreditare este finanţată din mijloace financiare din exterior, acţiune care este strict interzisă de către legislaţia electorală.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova îndeamnă autorii acestei capodopere să renunţe la acest proiect ruşinos dacă mai doresc să-şi păstreze demnitatea de om.

Totodată, PCRM anunţă că nu va permite nimănui să dezinformeze şi să manipuleze opinia publică prin astfel de metode josnice, iar toate acţiunile acestor organizaţii vor fi atacate în toate organele competenete, CEC, instanţele de judecată etc, şi va solicita repararea tuturor prejudiciilor aduse prin tirajarea acestor minciuni.

Sursa: www.pcrm.md