Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPCRM

Adresarea către alegători a Preşedintelui Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin

|versiune pentru tipar| PCRM, 26 noiembrie 2010

Stimaţi concetăţeni,

Multe s-au schimbat din 5 aprilie 2009. Ceea ce încă nu demult părea imposibil — acum se întîmplă în fiecare zi. Sînteţi privaţi de garanţii sociale, drepturi civice, sînteţi lipsiţi de memoria istorică şi statalitatea moldovenească. În ultimele luni, V-aţi simţit învinşi în fiecare zi. Pe propria piele aţi simţit cum este să fii înjosit, ce înseamnă să fii lipsit de speranţe pentru schimbări în bine. Dar anume în această perioadă ca niciodată a crescut conştiinţa Dumneavostră civică, ca nici odată, mîndria şi demnitatea umană au atins un nivel nou, incomparabil. Anume datorită creşterii conştiinţei cetăţenilor ţării, regimul de guvernămînt a suferit un eşec în cadrul aşa-numitului referendum şi a fost nevoit să anunţe alegeri anticipate. Şi acum doar de Dumneavoastră, de nivelul de responsabilitate al fiecărui cetăţean depinde dacă societatea va reuşi să rupă prizonieratul înfrîngerii naţionale, dacă va reuşi Republica Moldova să-şi păstreze independenţa, iar fiecare om să-şi construiască o viaţa mai bună.

Partidul Comuniştilor merge în alegeri cu un program clar şi concret. Noi vom reîntoarce toate garanţiile sociale de care a-ţi fost lipsiţi în acest an. Noi vom merge din nou pe calea investiţiilor în om, în educaţie, sănătate, protecţie socială. Dumneavoastră trebuie să ştiţi că, dacă ne asumăm să majorăm pensiile şi salariile, ne vom ţine de cuvînt. Dacă noi garantăm învăţămînt superior gratuit, vom reuşi să o facem. Dacă noi declarăm că vom stîrpi criminalitatea, care astăzi nu are limite, ne vom onora promisiunea. V-am demonstrat-o de nenumărate ori. Şi de data aceasta ne asumăm responsabilitatea pentru fiecare angajament faţă de D-voastră.

Partidul Comuniştilor merge în alegeri cu o echipă politică tînără şi în acelaşi timp, cu experienţă şi bine pregătită. Mai mulţi membri ai echipei noastre au trecut prin încercări la diferite funcţii de stat. Ei nu au plecat capurile fiind în opoziţie, nu v-au trădat, dar au apărat interesele Dumneavoastră. Anume ei sînt garanţia realizării unui salt în viitor, spre o nouă calitate a vieţii pe care ţara o aşteaptă atît de mult.

Dragi concetăţeni,

Astăzi, partidele din Alianţă nu au ce spune, nu au cu ce se lăuda, în afară de propriile portrete, pe care le-au agăţat cu mare dragoste în întreaga ţară. Pe lîngă aceasta, ei vor mai pune în aplicare noi şiroaie de minciuni şi noi metode de intimidare a alegătorilor.

Această guvernare în acest an nu a răspuns sincer la întrebările directe şi indignate ale societăţii. Contrabanda la hotarul moldo-român, inundarea luncii Prutului, eroizarea criminalilor nazişti, profanarea Constituţiei şi a democraţiei — toate acestea ei le-au făcut deschis şi cu neruşinare. O asemenea guvernare a pierdut dreptul moral de a conduce un stat independent. Obrăznicia şi agresiunea lor actuală este doar un semn al slăbiciunii şi agoniei. Să nu vă fie frică de ei! Nu plecaţi capurile în faţa speculanţilor şi rataţilor politici. Nu vă lăsaţi minţiţi! Nu încercaţi să alegeţi cel mai mic rău dintre aceşti patru uzurpatori. Ţineţi minte, orice variantă în acest sens va duce la întoarcerea lui Ghimpu şi a suitei sale. Orice asemenea alegere va sorti Moldova la patru ani de ruinare socială şi ruşine naţională.

Să ştiţi, fiecare în parte, familia Dumneavoastră, cunoscuţii şi rudele Dumneavoastră că ţara Dumneavoastră — Republica Moldova — nu trebuie să mai fie învinsă. Sînt convins că în aceste alegeri poporul moldovenesc va spune un “nu” sigur tuturor eşecurilor, înjosirilor şi mizeriei. Sînt convins că poporul moldovenesc va alege Victoria!

Votaţi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova!

28 noiembrie 2010 — Moldova alege Victoria!

Sursa: www.pcrm.md