Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPCRM

Declaraţia Comitetului Central al PCRM

|versiune pentru tipar| PCRM, 2 decembrie 2010

Alegerile parlamentare din 28 noiembrie 2010 au demonstrat că Republica Moldova este guvernată de un regim poliţienesc, dictatorial care, pentru a se menţine cu orice preţ la putere a pus în funcţiune întreaga maşinărie de intimidare, cumpărare a alegătorilor şi falsificare directă a voturilor.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova dispune de tot mai multe fapte care confirmă, fără echivoc, că tentativa de a desfăşura alegeri libere, corecte şi democratice în Republica Moldovba au eşuat în totalitate.

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova îşi exprimă dezacordul cu rezultatele preliminare ale votării din 28 noembrie 2010 din cauza gravelor erori admise la întocmirea proceselor verbale ale birourilor electorale ale secţiilor de votare, precum şi la gravele încălcări admise în ziua votării şi numărării voturilor, fapte confirmate prin sutele de contestaţii depuse şi mărturii ale observatorilor şi alegătorilor.

Pe lîngă faptul că PCRM a solicitat de la Comisia Electorală Centrală întreprinderea unui şir de măsuri urgente în vederea depistării masivelor fraude (votare multiplă, neasigurarea dreptulului la vot, revizuirea proceselor verbale etc), în vederea depistării probelor concrete care ar confirma fraudarea alegerilor, pînă la confirmarea rezultatelor votării, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova va solicita Curţii Constituţionale dispunerea renumărării voturilor pe întreaga republică.

PCRM nu va permite ca voinţa poporului să fie distorsionată prin metode murdare şi josnice care au fost puse la cale de actuala guvernare cu scop de a se menţine cu orice preţ la putere, utilizînd în acest scop miliarde de lei, bani murdari şi criminali care deja transformă ţara într-un stat banditesc.

Indeferenţa şi încercările de justificare de care dă dovadă Comisia Electorală Centrală, la final de mandat, este inadmisibilă. La acest moment, doar dispunerea renumărării totale a voturilor pe republică ar putea da o şansă autorităţilor să mimeze măcar apropierea faţă de valorile democratice şi ale unui stat de drept şi să demonstreze că voinţa poporului pentru ei nu sînt doar cuvinte goale ci un principiu constituţional de bază.

Sursa: www.pcrm.md