Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPDM

PDM s-a lansat, oficial, în campania electorală cu sloganul Pentru Moldova, PENTRU TINE!

|versiune pentru tipar| PDM, 17 octombrie 2010 | 

Partidul Democrat din Moldova s-a lansat, astăzi, oficial în campania pentru alegerile parlamentare anticipate cu sloganul Pentru Moldova, PENTRU TINE! Lansarea a avut loc în prezenţa membrilor PDM, mass-media, precum şi oaspeţilor de onoare, parteneri din străinătate al PDM.

La reuniunea de lansare oficială al Partidului Democrat (PDM) în campania electorală au fost prezenţi Luis Ayala, secretarul general al Internaţionalei Socialiste, Adrian Severin, vicepreşedinte al Grupului Socialist Democrat din Parlamentul European, înalţi reprezentaţi ai partidului “Единая Россия”, ai Partidului Social Democrat din Romania (PSD) şi ai Partidului Socialiştilor Europeni (PES).

În discursul său, preşedintele PDM, Marian Lupu a declarat că Partidul Democrat se lansează într-o campanie la finalul căreia are datoria să ofere Moldovei o bunăstare democrată.

“Avem nevoie de soluţii consistente pentru a construi o ţară puternică, integră şi consolidată, cu o guvernare eficientă şi constructivă, fără corupţie şi nepotism, trai decent şi incluziune socială, asistenţă socială garantată, justiţie corectă”, a subliniat Marian Lupu.

Marian Lupu a menţionat că PDM se angajează astăzi să edifice o Moldovă a bunăstării, în care să existe locuri de muncă bine plătite, unde se construiesc drumuri şi autostrăzi europene, functioneaza teatre, biblioteci, şcoli, spitale moderne.

“Partidul Democrat propune astăzi ţării un nou proiect, o nouă abordare a prezentului şi viitorului ţării noastre. Avem nevoie de unirea noastră cu noi înşine. Cele două Moldove trebuie să înceapă să fie una singură. Şi trebuie să devină o veritabila democraţie europeană”, a subliniat preşedintele PDM.

“Acum suntem, din nou, la un început de drum, iar PDM îşi propune să întoarcă oamenilor încrederea în politicieni. Încrederea o restabilim prin a spune oamenilor adevărul — despre crizele reale, despre soluţiile pe care le avem, despre ce avem de făcut. Nu îi minţim cu iluzii, nu le vindem poveşti ale unor realităţi paralele; oprim scandalurile şi instituim o colaborare productivă între partide; unem în aplicare un Plan de depăşire a crizei. Împreună cu profesionişti, cu oameni de calitate din toate partidele, cu specialişti care sunt capabili să ajute Moldova; promovăm în funcţiile publice oameni care merita, nu creditorii partidelor. Statul se va reforma doar dacă e format din oameni profesionişti, avansaţi pentru ceea ce ştiu şi ce pot, dar nu pentru apartenenţă politică”, a afirmat liderul PDM.

Valeriu Lazăr, vicepreşedinte PDM, candidatul nr. 2 pe lista Partidului Democrat, a declarat în cadrul evenimentului că PDM este dator să readucă încrederea cetăţeanului în prezentul şi viitorul Republicii Moldova. “Noi ne propunem să schimbăm, modelul social, economic şi politic din Republica Moldova, să trecem la un model bazat pe investiţii, iar investitorii nu vor veni la noi în ţară până nu vor vedea care este clasa politică şi care sunt regulile jocului”, a precizat Lazăr.

Valentina Buliga, vicepreşedintele PDM, candidatul Nr.10 pe lista electorală a afirmat că PDM mereu a pledat pentru echitatea socială. “Un om sărac nu poate fi liber pe deplin. De accea, lupta cu sărcia, susţinerea şi ajutorarea celor nevoiaşi, accesul tuturor cetăţenilor la servicii sociale de calitate, acestea sunt priorităţile pe care se va axa PDM”.

În mesajul video, transmis participanţilor la reuniune, preşedintele Partidului Socialistei Europene, Paul Nyrup Rasmussen, a menţionat că “în cadrul viitoarelor alegeri cetăţenii R. Moldova au şansa să decidă un nou început pentru ţară”, iar, potrivit lui Rasmussen, “numai Partidul democrat, un partid puternic, după cum este, poate răspunde sfidărilor şi necesităţilor interne ale Moldovei şi poate s-o aducă mai aproape de Europa”.

Luis Ayala, secretarul general al Internaţionalei Socialiste a subliniat că “cele aproape 170 de partide, membre al Internaţionlei, urmăresc cu atenţie evenimentele din Moldova”. “Nu avem niciun dubiu şi suntem încrezători că anume PDM, echipa partidului sunt cei care vor promova acea schimbare pe care vrem s-o vedem în Moldova, noi social-democraţii din toată lumea — o Moldovă mai deschisă, mai generoasă, mai unită”.

În mesajul video, adresat de către preşedintele consiliului suprem al Partidului Rusia Unită (Единая Россия), preşedintele Dumei de Stat, Boris Grîzlov a salutat participanţii la reuniune, menţionând importanţa fortificării relaţiilor de cooperare între Moldova şi Federaţia Rusă. “Astăzi construim relaţii de parteneriat între ţările noastre şi este foarte importantă cooperarea pe dimeniunea de partid. Deja funcţionează Acordul de colaborare între Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Rusia Unită (Единая Россия), care reprezintă un fundament solid pentru cooperarea bilaterală. Doresc prosperare şi stabilitate Republicii Moldova”, se menţionează în mesajul lui Boris Grîzlov.

Adrian Severin, vicepreşedinte al Grupului Socialist Democrat din Parlamentul European a menţionat că “alegerile actuale nu sunt ca oricare altele. Acestea sunt deosebite pentru că îi pun pe toţi cetăţenii Moldovei să aleagă între trecut şi viitor, între un anumit mod de viaţă, care a însemnat nevoi mai multe decât bucurii, au însemnat că unii s-au îmbogăţit, iar alţii au sărăcit tot mai mult. Cei care doresc acea schimbare, trebuie să se unească şi să susţină Partidul Democrat din Moldova”.

“Moldova nu trebuie să-şi caute duşmanii în afară, ci înauntru. Nu aveţi duşmani nici la Bucureşti, nici la Moscova, nici la Bruxelles, nici la Washington. Duşmanii sunt în interiorul Moldovei, sunt cei care nu doresc bunăstarea şi prosperarea Moldovei”, a mai spus europarlamentarul Adrian Severin.

Sursa: www.pdm.md