Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: “Ne-am propus să facem o prezentare mai amplă a candidaţilor de pe lista electorală al PDM, în spiritul principiului transparenţei”

|versiune pentru tipar| PDM, 20 octombrie 2010

În debutul conferinţei, preşedintele PDM, Marian Lupu, a menţionat că Partidul Democat din Moldova nu doreşte o campanie în care agresivitatea şi idendificarea duşmanilor politici să fie o prioritate, deşi, la moment, sunt prezente semnalele clare care indică spre o campanie dură.

“Ne-am propus, în cadrul principiului de transparenţă, să facem o prezentare mai amplă a candidaţilor de pe lista electorală al PDM”, a spus liderul PDM.

Marian Lupu a menţionat că echipa Partidului Democrat din Moldova, cu care formaţiunea se lansează în campanie, este formată din specialăşti de înaltă calificare, care au demonstrat prin fapte că sunt capabili să gestioneze cele mai complicate probleme care stau în faţa societăţii moldoveneşti. “Este o echipă de oameni curajoşi, principiali şi oneşti, în care am toată încerderea şi în care puteţi avea încredere. Aceşti oameni sunt capabili să le redea cetăţenilor încrederea în politicieni, în viitorul ţării noastre, în destinele Republicii Moldova”, a estimat preşedintele PDM.

“Noi, vrem ca ţara să fie guvernată de oameni care ştiu ce fac, cu o integritate morală intactă şi un profesionalism desăvârşit, ci nu de personaje care în timpul guvernării trebuie să înveţe cum să o facă, pe seama cetăţenilor”, a menţionat Marian Lupu.

Valeriu Lazăr, candidatul nr.2 pe lista electorală, a declarat că, fiind prezent de cca 10 ani pe arena politică a ţării, doreşte să contribuie, şi în continuare, la dezvoltarea Moldovei. Lazăr a ţinut să menţioneze că a fost şi va rămâine, întotdeauna, deschis şi transparent în relaţiile cu societatea şi că speră la oatitudine similară, inclusiv în abordarea unor chestiuni ce ţin de activitatea sa.

Adrian Candu, candidatul nr.3 pe listă, având studii juridice, a activat preponderent în domeniul business-ului. Adrian Candu a menţionat că este nemulţumit de actuala situaţie social-economică din Moldova, iar din aceste considerente doreşte să se implice în politică pentru a contribui, prin aplicarea cunoştinţelor şi experienţa acumulată, la creşterea bunăstării populaţiei şi, la dezvoltarea ţării.

Pavel Filip, candidatul nr.4, a declarat că, fiind printre agenţii economici, a acumulat o experienţă vastă în administrarea afacerilor. “Cunosc îndeaproape problemele cu care se confruntă antreprenorii, dar cunosc şi soluţiile, aceasta pentru că am contribuit la scoaterea din criză profundă a două întreprinderi mari din Moldova”, a menţionat Filip.

Dumitru Diacov, preşedintele de onoare a PDM, care se regăseşte pe locul 5 pe lista electorală, a exprimat satisfacţia în legătură cu faptul că PDM a reuşit să se lanseze în campanie electorală cu o echipă renovată, cu oameni activi, experimentaţi, exprimându-şi încrederea că Partidul Democrat va avea un cuvând de spus şi pe viitor, în guvernarea ţării. “Vom lucra pentru Moldova , pentru cetăţenii Moldovei, pentru fiecare din voi, pentru ca în ţara noastră să existe progres, o mişcare înainte”, a subliniat Dumitru Diacov.

Marcel Răducan, candidatul PDM, aflat pe poziţia a 6-a în lista electorală, a menţionat că preţuieşte foarte mult spiritul de chipă, din care motiv din anul 1997 este fidel Partidului Democrat. Răducan a precizat că are planuri mari pe viitor. “Mi-am propus să continui acţiunile pe care nu am reuşit să le duc până la capăt în cadrul mandatului meu de ministru al Construcţiilor şi Dezvoltării Regionale”, a subliniat el.

Igor Corman, care se regăseşte pe poziţia a opta în lista electorală, a spus că, fiind diplomat de carieră, i-a fost greu să se regăsească în acel sistem, existent în Moldova până la 7 aprilie 2009, dar evenimentele istorice, care au determinat, ulterior, alăturarea lui Marian Lupu la Partidul Democrat, l-au făcut să simtă adevărata schimbare. “Mă aflu într-un partid ai cărui platformă coincide cu propriile mele viziuni”, a precizat Corman.

Vasile Botnari, candidatul cu nr. 9 pe lista electorală, a menţionat că, activând pe parcursul întregii sale cariere profesionale, în sectorul transporturilor, deţine o experienţă bogată în acest domeniu, pe care doreşte să o aplice în binele societăţii. “Situaţia în transporturi este dificilă, sunt foarte multe probleme, care necesită soluţii urgente. Pe parcursul anilor am acumulat experienţă bogată în această direcţiie şi cred că cunoştinţele mele vor fi de folos societăţii”, a spus Vasile Botnari.

Valentina Buliga, candidatul PDM de pe poziţia nr.10, a subliniat că activitatea sa, pe parcursul mai multor ani, s-a desfăşurat printre oameni şi pentru oameni. “Ţin foarte mult la ţară noastră şi sunt gata, împreună cu echipa PDM, să aducem în Moldova acele frumoase valori, acea bunăstare şi progres pe care o merită fiecare cetăţean din Moldova”, a mai spus Valentina Buliga.

Sursa: www.pdm.md