Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: “Viitoarea guvernare a ţării trebuie să fie una cu un program preponderent social”

|versiune pentru tipar| PDM, 1 noiembrie 2010

“Partidul Democrat va materializa în proiecte concrete speranţele populaţiei, acesta fiind dezideratul politic al PDM în aceasta campanie”, a declarat Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, în cadrul întrevederii cu peste 5 mii de locuitori ai raionului Hânceşti.

Liderul PDM a declarat că viitoarea guvernare a tarii trebuie sa fie una cu un program preponderent social, care ar pune în capul locului, întîi şi întîi de toate, soluţionarea gravelor probleme sociale cu care se confruntă societatea: lipsa locurilor de muncă, salariile şi pensiile insuficiente, un sistem de ocrotire a sănătăţii şi cel al educaţiei, care cer o reformare fundamenatală la fel ca şi multe, multe altele. “Ne propunem drept obiectiv o viitoare guvernare coordonată de PDM, reprezentantul adevarat al politicii social-democrată, al politicii de coeziune soacială în republica noastră! Vrem în acest fel ca politicile administrative să ţină cont de nevoile marii majorităţi a populaţiei Moldovei, care este prea săracă pentru ca să mai accepte amatorism, populism, extremism”, a subliniat Marian Lupu.

“Sigur că vă-ntrebaţi, şi doriţi poate să mă-ntrebaţi şi pe mine: «Cum de, şi în anul 2010, Moldova pare să nu poată depaşi nici măcar probleme relativ simple de natură administrativă?». Raspunsul meu e simplu: pentru că cei care au coordonat procesul guvernării au fost fie nepricepuţi, fie preocupaţi doar de succesul lor personal; au fost oameni care n-au înţeles că atitudinea lor superficială înseamnă de fapt iresponsabilitate, atunci când misiunea lor e atât de importantă — misiunea guvernării statului”, a mai spus preşedintele PDM.

“Azi suntem, însă, în faţa unui examen major pentru viitorul Moldovei, şi datoria mea este în primul rând pentru cei ce vor veni la vot, pentru mobilizarea energiilor naţionale în direcţia adevărului. Iar colegialitatea mea de azi, înseamnă de a oferi această «oglindă» în care să se privească azi cu sinceritate cei care au coordonat guvernarea, împreună cu mesajul meu că sunt dispus oricând la o revigorare a AIE dupa alegeri, cu două condiţii ce nu se vor mai negocia: unu, asigurarea unui program de guvernare preponderent social, care pune pe ordinea de zi soluţionarea problemelor vitale cu care se confruntă societatea noastră şi doi, dispariţia populismului şi suficienţei din atitudinea celor însărcinaţi cu coordonarea guvernării şi apariţia competenţei şi dăruirii pentru cauza naţională”, a mai spus liderul PDM.

Potrivit lui Marian Lupu, Moldova nu îşi poate permite o politica economică în urma căreia, să rateze oportunităţile din Est sau Vest, aducătoare de resurse şi progres. “Coordonatorii ultimelor guvernări s-au bazat din păcate în ascensiunea lor pe îndreptarea economiei Republicii Moldova exclusiv spre una din puterile vecine. Fie că era vorba doar de Rusia exclusiv, fie doar de România sau Uniunea Europeană. Iar acest fapt a dăunat major economiei moldoveneşti. Viitorul preşedinte al Moldovei şi viitorul prim-ministru trebuie să impună ca axa de dezvoltare strategică a ţării să devină Axa Bruxelles-Moscova,Moscova-Bruxelles, ceea ce va fi de natură să ne reechilibreze situaţia economică, să ne aducă în sfârşit bunăstarea”, a afirmat preşedintele PDM.

Sursa: www.pdm.md