Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPDM

Vlad Plahotniuc: “Îmi pasă de ce se petrece în Moldova. Cunosc soluţiile care ar rezolva majoritatea problemelor economice şi sociale”

|versiune pentru tipar| PDM, 22 noiembrie 2010

“Pentru că îmi pasă. Îmi pasă de ce se petrece în ţară. Cunosc îndeaproape situaţia oamenilor şi problemele din guvernare. Având cunoştinţele şi experienţa necesară, cunosc soluţiile care ar rezolva majoritatea problemelor economice şi sociale existente ale ţării. Deci pot contribui la schimbările de care avem cu toţii nevoie”. Astfel a comentat omul de afaceri Vlad Plahotniuc intrarea sa pe lista de candidaţi la funcţia de deputaţi din partea Partidului Democrat din Moldova.

Omul de afaceri a menţionat că “al doilea motiv ar fi invitaţia lui Marian Lupu, Preşedintele PDM. Îndemnurile şi încurajările oamenilor de bună credinţă, oameni cunoscuţi părerile cărora contează pentru mine. Al treilea motiv ar fi relaţia de lungă durată cu PDM, relaţie care depăşeşte 10 ani, prezenţa în rândurile PDM a prietenilor şi chiar a colegilor de facultate”.

Vlad Plahotniuc susţine că valorile pe care le împărtăşeşte personal coincid întru totul cu viziunile politice ale PDM.

Liderul PDM, Marian Lupu, a declarat că “ţinând cont de experienţa bogată de activitate în economie, în zona de afaceri în special, cu siguranţă va servi la implementarea obiectivelor pe care ni le propunem pentru dezvoltarea ţării noastre Republica Moldova”.

Omul de afaceri Vlad Plahotniuc deţine funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al “Victoriabank”. După alegerea în această funcţie, banca s-a modernizat, şi-a dublat reţeaua de filiale, consolidându-şi poziţia printre liderii pieţei, iar în 2010, după mai mulţi ani, a plătit dividende acţionarilor. Omul de afaceri ocupă şi funcţia de vicepreşedinte al consiliului de administraţie al “Petrom Moldova”, una dintre cele mai dinamice şi performante companii din Moldova.

Vlad Plahotniuc este fondatorul Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova şi al Fundaţiei EDELWEISS. AOAM a desfăşurat în anul 2010 o serie de proiecte de amploare, în special organizarea la Chişinău a unui for internaţional de business, cu participarea ex-premierului francez Dominique De Villepin şi a oamenilor de afaceri din cinci ţări, dotarea unei săli de calculatoare la Academia de Ştiinţe a Moldovei, lansarea clubului de discuţii a oamenilor de afaceri “Pro-Sper” şi altele.

Fundaţia EDELWEISS la doar câteva săptămâni după inundaţiile din raionul Hânceşti a donat sinistraţilor case şi bunuri în valoare de peste 2,2 mln lei. Fundaţia susţine case de copii, aziluri de bătrâni, Federaţia naţională de judo a Moldovei şi oamenii din cultură. Cu suportul acestei fundaţii în acest an s-a desfăşurat festivalurile “Invită Maria Bieşu”, “Două inimi gemene”, Festivalul de epigrame şi fabule şi altele. EDELWEISS a sponsorizat lansarea câtorva piese teatrale şi a contribuit la editarea a unui număr semnificativ de cărţi pentru copii.

Sursa: www.pdm.md