Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPDM

Vlad Plahotniuc: Republica Moldova are nevoie de o guvernare social orientată

|versiune pentru tipar| PDM, 25 noiembrie 2010

“Republica Moldova are la moment nevoie de o guvernare social orientată. Nici liberalism, cu o orientare pronunţată spre capitalism şi nici comunişti cu idealurile lor perimate. Moldova are nevoie de social democraţie, în care şi afacerile se dezvoltă, dar şi societatea în general simte o susţinere vădită din partea statului”, a declarat ieri seara omul de afaceri Vlad Plahotniuc, candidat pe listele electorale ale Partidului Democrat a Moldovei, în cadrul unei emisiuni televizate.

“Haideţi să ne uităm la faptul cum s-au dezvoltat ţările din Europa din vest, cred că toţi politologii şi economiştii vor confirma că Europa de Vest, aşa cum este acum, s-a construit anume de social democraţi, ei au pus bazele liberilor întreprinzători şi au asigurat un nivel înalt de viaţă pentru toţi oamenii. Susţinând în acelaşi timp celelalte pături ale societăţii”, a mai spus Vlad Plahotniuc.

Omul de afaceri a mai adăugat că “protecţia socială, ajutorul social, niciodată nu mi-au fost îndepărtate, fondurile de binefacere pe care eu le-am înfiinţat, au fost create anume cu asemenea scopuri, să fie ajutaţi acei cărora nu le este uşor. O aşa abordare poate fi definită drept un «capitalism moral». Aşa că noi cu PD ne conducem de aceleaşi valori”.

Sursa: www.pdm.md