Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPDM

Valeriu Lazăr: Salutăm iniţiativa PLDM, dar nu e nimic nou sub soare, este o pseudo-ofertă. Suntem în situaţia de anul trecut!

|versiune pentru tipar| PDM, 7 decembrie 2010

“Ca principiu, salutăm iniţiativa PLDM de a face public oferta sa. Real, nu e nimic nou sub soare. Suntem în situaţia de anul trecut. Mi se pare absolut normal ca partidul cu cel mai mare număr de mandate să pretindă la funcţia de prim-ministru. În linii mari subscriem şi programului de guvernare. L-am votat şi noi, chiar ne-am implicat în implementarea lui”.

Declaraţia aparţine vicepreşedintelui PDM, Valeriu Lazăr, lansată în cadrul unei emisiuni la PublikaTV. Potrivit lui, oricum mai sunt necesare nişte ajustări. “Echilibrul instituţional este ok. Nu am mandat din partea formaţiunii, dar ca principiu este corect. Ne-am dori ca politica de liberalizare să fie echilibrată cu o politică socială adecvată pentru a nu permite pauperizarea societăţii”, a mai subliniat Lazăr.

Totodată, acesta a menţionat că oferta PLDM de astăzi a oferit de fapt dreptul PDM-ului de a lupta pentru funcţia de preşedinte. “Se întâmplă acelaşi lucru ca şi anul trecut. Ni s-a oferit şansa să luptăm pentru funcţia de preşedinte. O altă întrebare pe care o avem noi este cum va funcţiona Guvernul. Vrem să vedem şi oferta reală despre cum vede PLDM funcţionarea Guvernului. După lecţia amară din anul trecut, am vrea să se meargă pe principiul de consensualitate. Vrem să nu fim marginalizaţi în luare deciziilor. Vrem schimbarea metodei de luare a deciziilor în Guvern. Aşa cum în Parlament fără voturile noastre nu se poate face nimic, la fel am vrea să fie şi în Guvern”, a mai precizat vicepreşedintele democraţilor.

Sursa: www.pdm.md