Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPDM

Întrevederea trilaterală PD, PLDM, PL. Marian Lupu: “Ar fi un posibil punct de pornire pentru formarea unei alianţe”

|versiune pentru tipar| PDM, 8 decembrie 2010

Astăzi, 8 decembrie 2010, liderii PD, PLDM şi PL s-au întâlnit la Palatul Republicii pentru a discuta despre formarea unei Alianţe de guvernare. La ieşirea de la negocieri, participanţii la discuţii au declarat că nu au fost discuţii uşoare, dar că este un punct de pornire pentru formarea unei alianţe de guvernare.

Marian Lupu, preşedinte PDM: “După discuţia de astăzi pot menţiona următoarele. A avut loc un dialog suficient de îndelungat. Pe alocuri, au fost determinate poziţii comune, au fost poziţii care urmează să fie discutate în continuare. Aş spune pe scurt că ar fi un posibil punct de pornire pentru formarea unei alianţe. Noi nu comentăm speculaţiile. Nici într-o direcţie, nici în alta nu am semnat nimic. Menţinem un echilibru în cadrul dialogului. Am spus-o şi în campanie că vom vorbi cu toate partidele. Discuţiei zilei de astăzi nu pot să-i dau niciun calificativ, fie el pozitiv sau negativ. Vom vedea cum vor evolua circumstanţele. Diavolul se ascunde în detalii — deci, despre asta trebuie să discutăm — despre detalii”.

Marian Lupu a precizat că a fost “o discuţie nici negativă, nici pozitivă”. Totodată, el a precizat că nu a semnat vreun document cu PCRM, dar nici cu PL sau PLDM.

Sursa: www.pdm.md