Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPDM

Întrevederea trilaterală PD, PLDM, PL. Valeriu Lazăr: “Ne propunem ca această agendă să fie mai consistentă”

|versiune pentru tipar| PDM, 17 decembrie 2010

Pe 16 decembrie la ora 15.00 a avut loc o nou întâlnire trilaterală PLDM-PD-PL. La negocieri au participat vicepreşedinţii partidelor. Negociatorii din partea PDM au fost Dumitru Diacov şi Valeriu Lazăr.

Cei 6 au declarat la sfârşitul întâlnirii că au discutat despre 3 elemente importante pentru ca următarea guvernare să fie una viabilă. “Am vorbit despre 3 principii importante: Mecanismele de guvernare; Principiul continuităţii şi Principiul consensului”, au declarat negociatorii din partea celor 3 partide democratic.

Valeriu Lazăr, vicepreşedinte PD: Am făcut un schimb de opinie vizavi de elementele mecanismelor unei eventuale alianţe. PDM îşi reconfirmă disponibilitatea de a purta acest dialog. Noi rămânem constructivi. Ne propunem ca această agendă să fie mai consistentă. Credem că tărăgănarea nu face bine. Ne-am dori o viteză mai mare în discuţii. Se pregăteşte o întâlnire cu liderii dintre cele 3 formaţiuni. PD are nevoie de claritate. Colegii de la PLDM urmează să vină la următoarea întâlnire cu un contur mai clar despre cum văd ei mecanismele conctere, blocurile unei eventuale înţelegere.

Elementele pe care le propune PD în ambele sensuri sunt identice. Nu avem standarde duble, nu avem elemente ale viitoarei posibile coaliţii care ar fi diferite. Priorităţile rămân aceleaşi: democranizarea, europenizarea Republicii Moldova, asigurarea unei Guvernări eficiente pe 4 ani. Vom discuta atât timp cât nu vom simţi că am epuizat toate soluţiile pentru a obţine o guvernare stabilă. Pentru că asta vor oamenii, asta am promis alegătorilor.

Sursa: www.pdm.md