Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

Echipa Partidului Liberal s-a lansat la Orhei

|versiune pentru tipar| PL, 31 octombrie 2010 | 

Astăzi, 31 octombrie, la Orhei, cu începere de la ora 11.00, s-a desfăşurat lansarea echipei Partidului Liberal pentru alegerile parlamentare din 28 noiembrie. În debutul evenimentului, ansamblul etno-folcloric “Ştefan-Vodă” a delectat audienţa, în număr de peste 1000 de cetăţeni, cu muzică populară de calitate. Ulterior, a luat cuvântul primvicepreşedintele, preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal, domnul Ion Hadârcă. Dumnealui a spus că evenimentul de azi este menit să aducă un mesaj de îmbărbătare pentru cei care susţin Partidul Liberal. Cu o campanie electorală axată pe valori esenţiale pentru poporul nostru, cu o echipă puternic consolidată, care a trecut deja prin multe încercări, PL se pronunţă împotriva jumătăţilor de măsură şi vine să aducă schimbări radicale, atât de necesare republicii. În opinia domnului Ion Hadârcă, 28 noiembrie este ziua schimbării radicale pentru Republica Moldova. “Europa ne susţine, ea aşteaptă ca moldovenii să se trezească! Dacă pe 28 noiembrie nu învingem, Europa se va întoarce cu spatele la noi! Treziţi-vă, oameni buni! Europa pentru toţi, toţi pentru Europa!” a încheiat Ion Hadârcă.

Ana Guţu, deputat, a accentuat că Partidul Liberal vine în această campanie electorală cu o echipă capabilă să ducă până la capăt reformele necesare statului. “Avem nevoie de un stat de drept, în care să funcţioneze legile, ca să poată veni investitori şi să funcţioneze economia. Vom merge în Europa pe un drum demn! PL va aduce adevărul!” a adăugat Ana Guţu.

Domnul Valeriu Saharneanu, jurnalist, a vorbit despre echipa Partidului Liberal, referindu-se la Mişcarea de Eliberare Naţională, al cărei continuator este Partidul Liberal, prin oamenii din echipa sa care au luptat în 1989: Mihai Ghimpu, Anatol Şalaru. Componenta tânără a echipei PL, reprezentată de Dorin Chirtoacă, a reuşit să transforme Chişinăul într-un oraş european. “Partidul Liberal este esenţa a ceea ce-şi doreşte fiecare cetăţean al Republicii Moldova”, a spus Valeriu Saharneanu.

Prim-vicepreşedintele PL, primarul general al municipiului Chişinău, dl Dorin Chirtoacă, a vorbit despre schimbările în bine care au avut loc în ultimii trei ani de zile în capitala Republicii Moldova, accentuând că ele au fost posibile graţie întregii echipe a Partidului Liberal. “Scopul Partidului Liberal este să ducă schimbarea până la capăt, integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, modernizarea satelor. Cetăţenii noştri trebuie să aleagă între trecut şi viitor!” a conchis dl Chirtoacă.

Prim-vicepreşedintele PL şi ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, dl Anatol Şalaru, a punctat asupra necesităţii de a creşte o generaţie de politicieni compusă din oameni cu caracter, cu dragoste de ţară. “Politicienii trebuie să fie oameni de răspundere, oameni cinstiţi. Are cineva îndoieli că Dorin Chirtoacă este cinstit? Are cineva îndoieli că Mihai Ghimpu este cinstit?” a spus Anatol Şalaru.

În discursul său, domnul Mihai Ghimpu, preşedinte al Partidului Liberal, preşedinte interimar al Republicii Moldova, a punctat asupra unor aspecte esenţiale ale viziunii PL despre politica din Republica Moldova şi despre drumul pe care ţara noastră trebuie să-l aibă după 28 noiembrie.

“Un popor nu poate exista dacă nu ţine cont de moştenirea lăsată de strămoşi.” a menţionat Mihai Ghimpu cu referinţă la lupta pentru renaşterea naţională, din anii ‘80. Reformele din anii 1990 ar fi produs bunăstare, dacă ar fi fost realizate până la capăt, astfel încât să nu permită comuniştilor mai noi sau mai vechi să compromită atât ideea de reformă, cât şi democraţia. Preşedintele PL este de părere că gestionarea chibzuită şi eficientă a banului public înseamnă guvernare liberală, capabilă să implementeze reforme reale în ţară. În opinia sa, schimbarea până la capăt înseamnă ca fiecare dintre cetăţenii Republicii Moldova să simtă o schimbare în bine în viaţa sa, în nivelul său de trai.

“Fără libertate, nu există evoluţie. Cu toate că sunt un partid de stânga, comuniştii nu au avut un program social, ci unul de îmbogăţire personală. Republica Moldova are nevoie de politică socială”, a accentuat preşedintele. “Vrem ca la putere să vină oameni cu dragoste de neam! Vrem să avem o economie liberă, de piaţă, care funcţionează în baza legii!” a mai adăugat dumnealui. “Schimbarea până la capăt înseamnă: toţi pentru Europa, Europa pentru toţi, dar fără comunişti! Toţi împreună, să ne ridicăm şi să fim puternici!” a încheiat preşedintele.

Ulterior, membrii echipei PL au plecat în 10 localităţi din raionul Orhei: Peresecina, Ciocâlteni, Susleni, Selişte, Mălăeşti, Stepsoci, Puţuntei, Mitoc, Cucuruzeni, Chiperceni, Trebujeni, Piatra, Podgoreni, Jora de Mijloc, unde au loc la această oră întâlniri cu alegătorii.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL