Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

PL cere Comisiei Electorale Centrale sancţionarea comuniştilor

|versiune pentru tipar| PL, 3 noiembrie 2010

În şedinţa de mâine, 4 noiembrie 2010, Comisia Electorală Centrală va examina contestaţia Partidului Liberal prin care se solicită obligarea PCRM de a-şi retrage spotul electoral televizat, prin care, în mod intenţionat, i se aduce prejudiciu de imagine Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu. Partidul Liberal cere, de asemenea, sancţionarea PCRM, în calitatea sa de concurent electoral, pentru încălcarea articolului 47 din Codul Electoral.

Roman Andrieş, reprezentantul PL la CEC, susţine că spotul electoral încalcă nu doar prevederile art. 47 alin. (1) din Codul Electoral dar şi p. 20 din Regulamentul privind reflectarea campaniei electorale în alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010 în mass-media din R. Moldova.

“Spotul electoral în cauză este un mixaj din mai multe frânturi de imagine, rupte din context, care au ca scop denaturarea imaginii preşedintelui Mihai Ghimpu şi nu reflectă calităţile reale ale acestuia. În conformitate cu p. 20 din regulament, materialele respective nu pot fi utilizate în cazul în care denaturează sensul lor iniţial, or, secvenţele cu domnul M. Ghimpu din spotul electoral nu reuşesc să dezvăluie în întregime sensul real al acţiunilor sale”, spune Roman Andrieş.

O contestaţie similară, pe acelaşi subiect, a depus la CEC şi Partidul Democrat, acum 5 zile. În sedinţa de marţi a ieri a CEC, PL a subsemnat contestaţiei depuse de PD, iar miercuri de dimineaţă a depus, în scris, o contestaţie personală.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL