Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

Ecuaţia de succes a PL: a = b+c

|versiune pentru tipar| PL, 4 noiembrie 2010

“Suntem într-un tunel al istoriei începând cu 1812, de aceea trebuie să avem curajul să scăpăm de comunişti şi să acceptăm cu toţii ideea schimbării până la capăt”. Cu acest îndemn către electorat al profesorului Dumitru Raicev, bulgar de etnie dar “român în spirit”, după cum zice, a fost deschisă întâlnirea electorală a Preşedintelui PL Mihai Ghimpu cu liceenii şi colectivul de profesori de la Colegiul de Construcţii din Chişinău.

Dumitru Raicev a declaratpublic că la alegerile din 28 noiembrie 2010 va vota pentru Mihai Ghimpu şi echipa PL, invocând următoarele argumente: Mihai Ghimpu este un adevărat patriot al acestui pământ, are caracter şi o echipă care se conduce de principii morale în ceea ce face. “Ecuaţia după care se conduc candidaţii PL este următoarea a=b+c, unde «a» sunt faptele lor, «b» este ceea ce gândesc, iar «c» este ceea ce spun, adică mesajul” a remarcat D. Raicev, după care a continuat: “Am lăcrimat atunci când Preşedintele Ghimpu a semnat decretul prin care a spus adevărul despre 28 iuinie 1940, că am fost ocupaţi, deoarece numai în familia mea sunt 3 jertfe ale regimului sovietic de ocupaţie”.

În cadrul întâlnirii, cu o sală arhiplină, Mihai Ghimpu a trecut în revistă realizările echipei pe durata anului de guvernare în AIE şi a punctat priorităţile de guvernare pentru următorul mandat. “Candidaţii PL nu sunt oamenii vorbelor, ci ai faptelor şi dorim schimbarea până la capăt în beneficiul cetăţenilor noştri. Schimbarea până la capăt înseamnă decomunizarea şi europenizarea R. Moldova, ceea ce presupune dreptate pentru toţi, libertate, condiţii omeneşti de viaţă, modernizarea satului şi a statului. Am readus valorile naţionale acasă, dar mai avem de muncit ca să le punem la locul lor şi pe cele morale, ca să scăpăm de sărăcie şi de corupţie”, a declarat Mihai Ghimpu, făcând apel, în special, către tineretul din sală să urmeze idealurile Partidului Liberal. “Doar alături şi împreună, având acelaşi crez vom putea să construim viitorul european al R.Moldova”.

În opinia preşedintelui PL, Republica Moldova are nevoie de politicieni cu demnitate, care să spună adevărul fără frică şi să fie un exemplu demn de urmat pentru tineri. “Vreau ca poporul meu să nu stea cu capul plecat aşa cum a fost în perioada sovietică, ci să aibă un viitor demn, care să-l onoreze şi un trai care să-l mulţumească”, a subliniat M. Ghimpu, îndemnându-i pe cei prezenţi în sală să dea dovadă de responsabilitate civică şi să participe la vot în ziua de 28 noiembrie 2010, menţionând că modificările operate la Codul Electoral permit studenţilor să voteze în baza carnetelor studenţeşti şi a buletinului de identitate la orice secţie de votare din localitatea unde îşi fac studiile, chiar dacă nu au viză de reşedinţă. “Noi am pierdut douăzeci de ani, de aceea la 28 noiembrie trebuie să folosim şansa de a nu mai vota trecutul”, a mai spus Mihai Ghimpu.

Valeriu Pelivan, directorul Colegiului de Construcţii, instituţie de învăţământ cu circa 1700 de studenţi şi 200 de profesori, a mulţumit preşedintelui PL Mihai Ghimpu pentru întâlnire şi mesaj, menţionând că au trecut mai mult de 10 ani de când Colegiul nu a mai fost vizitat de niciun oficial.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL