Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

Ion Hadârcă la Gălăşeni, Hiliuţi şi Mihăileni

|versiune pentru tipar| PL, 5 noiembrie 2010

La 4 noiembrie curent preşedintele fracţiunii parlamentare a PL Ion Hadârcă a avut mai multe întâlniri cu locuitorii din satele Gălăşeni, Hiliuţi şi Mihăileni, raionul Râşcani.

“Noi venim în faţa dumneavoastră nu cu saci de hrişcă, orez, paste etc., noi venim cu o echipă onestă, sinceră şi bine pregătită, lucru dovedit în acest an de guvernare”, le-a transmis Ion Hadârcă locanicilor prezenţi la întâlniri. “Partidul Liberal nu şi-a dorit aceste alegeri, însă eşecul alegerii preşedintelui în parlament, şi invalidarea ulterioară a referendumului a făcut că să avem din nou alegeri”, a menţionat Ion Hadârcă. Dumnealui le-a prezentat localnicilor programul electoral al Partidului Liberal, acordând o importanţă deosebită punctelor ce ţin de dezvoltarea agriculturii, reparaţia drumurilor, dar şi îmbunătăţirea calităţii vieţii la sate. Ion Hadârcă a ţinut să precizeze că doar intergrarea în UE va atrage după sine venirea în republică a investiţiior şi crearea noilor locuri de muncă.

Numărul mare de partide aflate pe buletinul de vot a părut să îi nemulţumească pe cetăţenii de la ţară. Răspunsul lui Ion Hadârcă a fost: “Avem libertate, democraţie, iar constituţia nu prevede un număr limitat de partide politice, doar că ar fi nevoie de modificări în acest sens astfel încât dacă un partid nu trece pragul electoral în 3 scrutine consecutive, să fie dizolvat conform legii”.

Lipsa pieţei de desfacere şi preţurile foarte mici de achiziţie a produselor sunt chestiuni cruciale pentru actvitatea acestora, pentru că “ce face un ţăran dacă el vinde un litru de lapte cu 3 lei şi o sticlă de apă costă 5 lei?”, a spus un localnic. Sătenii şi-au exprimat dorinţa ca investitorii străini să vină şi să investească aici în Moldova, astfel încât cetăţenii să poată munci acasă la ei, în republică.

Ion Hadârcă i-a rugat pe cetăţeni să nu creadă în propaganda comuniştilor, accentuând că PL a venit la guvernare, alături de celelalte partide din AIE, într-o situaţie foarte grea, şi a reuşit să facă faţă cerinţelor guvernării. “Pentru ca schimbarea să fie dusă până la capăt, avem nevoie de reconfirmarea votului dvs. Alianţa pentru Integrarea Europeană trebuie să existe şi după 28 noiembrie, iar comuniştii trebuie să dispară”, a încheiat Ion Hadârcă.

Departamentul de Comunicare şi Imagine
Sursa: www.pl.md