Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

Echipa Partidului Liberal a ajuns la Căuşeni

|versiune pentru tipar| PL, 6 noiembrie 2010

Astăzi, 6 noiembrie, 2010, la Căuşeni a avut loc întâlnirea echipei Partidului Liberal cu cetăţenii din oraş. Evenimentul s-a desfăşurat în proximitatea monumentului eroilor căuşeneni căzuţi în războiul din Transnistria din 1992. Cel dintâi membru al echipei liberale care s-a adresat cetăţenilor a fost deputatul Ion Hadârcă. Dumnealui a făcut o prezentare a echipei punând acces pe valorile de care se conduce Partidul Liberal în acţiunile sale. Ion Hadârcă a evocat momentele înălţătoare ale anului 1989, năzuinţele poporului de libertate, renaştere naţională şi dreptate.

Lui Ion Hadârcă i-a urmat la cuvânt Ana Guţu. Dumneaei a remarcat: “Avem în fruntea partidului doi bărbaţi ai neamului, destoinici şi curajoşi: Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.” După spusele sale, Partidul Liberal a demarat şi a reuşit să realizeze schimbarea în municipiul Chişinău, în persoana lui Dorin Chirtoacă şi a echipei sale, şi în 2009 prin constituirea Alianţei pentru Integrare Europeană. Acum urmează ca schimbarea să fie dusă până la capăt.

Ulterior, cetăţenilor li s-a adresat expertul în drept constituţional Victor Popa. Dumnealui a vorbit despre o necesitate stringentă a momentului: reforma constituţională care va culmina prin adoptarea unei noi constituţii, realizare de natură să reformeze din temelie sistemul juridic afectat de flagelul corupţiei, să demilitarizeze Procuratura Generală astfel încât Republica Moldova să se ralieze standardelor europene în privinţa Justiţiei şi Afacerilor Interne, cel mai important capitol de negociere pentru accederea în Uniunea Europeană.

Cu un discurs emoţionant a venit în faţa cetăţenilor ministrul apărării, Vitalie Marinuţă. El a vorbit despre lupta inegală de la Nistru, din 1992, şi despre cea mai importantă luptă a poporului — lupta pentru libertate, dreptate şi bunăstare, care încă nu s-a terminat, dar urmează să fie câştigată la 28 noiembrie 2010.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova şi preşedintele PL Mihai Ghimpu a ţinut să le reamintească oamenilor despre atrocităţile şi nelegiuirile comise de către comuniştii din toate timpurile, care încă reprezintă o ameninţare pentru viitorul Republicii Moldova. Dumnealui i-a îndemnat pe cetăţeni să fie în permanenţă conştienţi de importanţa alegerii pe care o fac, să-şi dea seama că prezentul şi viitorul se află în mâinile lor şi să voteze la 28 noiembrie schimbarea până la capăt, pentru libertate, pentru dreptate, pentru Europa.

Sursa: www.pl.md