Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu: Puterea trebuie să lucreze pentru cetăţeni, dar nu cetăţenii pentru putere

|versiune pentru tipar| PL, 8 noiembrie 2010

“Fiecare popor îşi merită destinul pe care îl are şi de aceea stă în puterile fiecărui cetăţean să contrbuie la construirea unui viitor aşa cum şi-l doreşte. În data de 28 noiembrie 2010 cetăţenii Republicii Moldova au responsabilitatea de a alege între calea, propusă de PL, a adevărului şi dreptăţii, care ne va duce spre Uniunea Europeană şi cea a minciunii comuniste, care ne va ţine în sărăcie şi corupţie. Viitorul este în mâinile noastre şi acesta depinde de ce cale vom alege”. Această adresare a fost făcută de Preşedintele PL Mihai Ghimpu la întâlnirea cu alegătorii din satul Olăneşti, raionul Ştefan Vodă.

Mihai Ghimpu a făcut o trecere în revistă a priorităţilor de guvernare pe care şi le propune Partidul Liberal, între acestea fiind consolidarea statului de drept, supremaţia legii în Republica Moldova, independenţa justiţiei, existenţa unei economii concurenţiale şi libertatea mass-media. În context, Preşedintele PL a accentuat că în Republica Moldova nu ar trebui să existe votul etnic, deoarece Partidul Liberal doreşte condiţii bune de trai pentru toţi cetăţenii săi, indiferent de naţionalitate. “În acelaşi stat nu poţi construi o viaţă bună pentru moldoveni şi, în acelaşi timp, alta proastă pentru ruşi, ucraineni, bulgari, polonezi etc. Acest lucru n-a existat şi nici nu va exista vreodată. Dimpotrivă, minorităţilor naţionale le-au fost create condiţii pentru a se simţi cât mai bine în Republica Moldova”, a spus Preşedintele.

În altă ordine de idei, Preşedintele PL Mihai Ghimpu s-a referit şi la o serie de măsuri care se cer în regim de urgenţă pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai de la sate, menţionând necesitatea acută ca în localităţile rurale să existe canalizare, apeduct, apă curentă, iluminare stradală, drumuri de calitate etc., în acest sens fiind necesare atragerea investitorilor străini şi a fondurilor europene destinate pentru infrastructură.

“Echipa PL luptă pentru demnitatea şi libertatea cetăţenilor Republicii Moldova, pentru a nu mai sta cu capul plecat, luptă cu sărăcia şi corupţia. Vrem ca în Republica Moldova puterea să lucreze pentru cetăţeni, dar nu cetăţenii pentru putere. 2010 este un an crucial: ori mergem înainte spre dreptate, ori rămânem în groapa sărăciei şi a corupţiei şi de aici ne împrăştiem în lumea mare”, a menţionat liderul PL.

În finalul întâlnirii, Mihai Ghimpu a adresat îndemnul pentru toţi cei prezenţi în sală ca pe 28 noiembrie, prin votul lor, să închidă porţile pentru minciunile comuniste şi să aleagă schimbarea până la capăt.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md