Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

Corina Fusu a participat la câteva evenimente din raionul Străşeni

|versiune pentru tipar| PL, 9 noiembrie 2010

În data de 8 noiembrie, vicepreşedintele Partidului Liberal, Corina Fusu, a participat la inaugurarea terenului de mini-fotbal la gimnaziul din satul Recea, raionul Străşeni.

Construcţia terenului de mini-fotbal a fost posibilă graţie spirjinului din partea membrilor filialei locale a Partidului Liberal condusă de Lilian Carp şi a Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal. Evenimentul s-a produs în cadrul proiectului UEFA, “Toţi împreună!”.

Este de menţionat faptul că la construcţia terenului s-a ţinut cont de standardele internaţionale, cum ar fi gazonul artificial de cea mai înaltă calitate cu termenul de exploatare de 25 de ani. Următorul proiect care va fi implementat cu suportul filialei locale a PL este modernizarea infrastructurii gimnaziului din satul Recea prin modernizarea grupurilor sanitare.

În aceeaşi zi, la muzeul istorico-etnografic din satul Recea a avut loc un eveniment inedit. Cu sprijinul Ambasadei Lituaniei în Republica Moldova şi a ziarului local Munca Paşnică, a fost adusă ţărâna de pe mormântul ostaşului Andrei Vlădicescu, originar din satul Recea, căzut în cel de al doilea Război Mondial pe câmpul de luptă de lângă oraşul lituanian Kaunas. La eveniment au fost prezente şi autorităţile locale în frunte cu primarul Igor Iovu, la iniţiativa căruia urmează să se desfăşoare înmormântarea simbolică a ostaşului Andrei Vlădicescu.

“Promovarea şi implicarea femeilor şi tinerilor în politică” a fost subiectul evenimentului desfăşurat la Casa de Cultură din satul Vorniceni. Programul a cuprins un concert cu participarea copiilor de la grădiniţa din localitate, a liceenilor, precum şi a colectivelor artistice locale.

De asemenea, au fost organizate expoziţii ale meşterilor populari şi expoziţii culinare. În discursul său, preşedinta Comisiei parlamentare, Corina Fusu, a remarcat importanţa implicării şi afirmării femeilor şi tinerilor în viaţa social-politică a Republicii Moldova, ca atribut al democratizării societăţii şi fortificare a valorilor europene. Corina Fusu a încurajat femeile din satul Vorniceni să participe activ la viaţa publică din comunitate, dar şi la nivel naţional.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL