Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

Familia Voronin acumula câte 2,28 milione de lei în fiecare oră de lucru

|versiune pentru tipar| PL, 17 noiembrie 2010

“Despre averea familiei Voronin, estimată la 32,8 mld lei, presa naţională şi internaţională a scris că a fost acumulată fraudulos în cei 8 ani de guvernare prin trafic de influenţă, delapidări de fonduri, corupţie, furtul banilor, monopol asupra importului şi exportului, ceea ce a dus la sărăcirea populaţiei. Astfel, la un calcul simpu, aflăm că familia Voronin acumula în fiecare an câte 4,1 miliarde de lei, în fiecare zi — câte 16,3 milioane de lei, iar în fiecare oră de lucru — câte 2,28 milione de lei. Prin urmare, dacă cetăţenii Republicii Moldova, nu ar fi votat comuniştii, atunci doar din aceste venituri, cei peste 600 000 de pensionari din întreaga republică ar fi avut adaos la pensii de 815 lei lunar, iar un pensionar care are acum pensia de 500 lei, ar fi primit 1 315 lei lunar. În total, în cei 8 ani de guvernare, familia Voronin a furat de la fiecare pensionar câte 78 240 lei”. Aceste calcule au fost făcute de profesorii de la Universitatea Tehnică din Moldova şi prezentate public la o întâlnire electorală a Preşedintelui PL Mihai Ghimpu şi prim-vicepreşedintelui PL Dorin Chirtoacă cu studenţii şi profesorii de la Universitatea Tehnică din Moldova.

Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă au prezentat platforma electorală a Partidului Liberal, referindu-se la realizările obţinute la nivel de Preşedinţie, Parlament, Guvern, Primăria municipiului Chişinău. Dorin Chirtoacă, Primar General al municipiului Chişinău, a subliniat că graţie unei administrări eficiente şi a gestionării corecte şi transparente a banului public, Primăria capitalei, care în 2007 era o instituţie cu datorii imense, moştenite de la comunişti, a devenit o instituţie care a acumulat fondurile financiare necesare şi înregistrează rezultate importante în beneficiul cetăţenilor. Achitarea datoriilor de 500 milioane de lei, acordarea ajutoarelor pentru încălzire familiilor cu venituri mici, a compensaţiilor la transport, creşterea cu 20% a salariilor în sfera educaţiei, culturii şi asistenţei sociale, procurarea a 100 troleibuze noi, lansarea programului “Prima casă” pentru familiile tinere, reabilitarea lacului din parcul “Valea morilor”, după ce a fost distrus de comunişti şi, cel mai important, rezolvarea, după 42 de ani, a problemei mirosului urât din oraş provocat de nămolul de la staţia de epurare a apelor uzate — sunt doar câteva dintre realizările înregistrate în perioada de când este primar.

Mihai Ghimpu a menţionat că Partidul Liberal este Partidul care a iniţiat schimbarea. “Atunci când am luptat pentru ceva, am obţinut ce ne-am dorit. Ne-am dorit limbă, alfabet, tricolor, valori naţionale şi acum le avem pe toate. Acum mai mult ca niciodată, ne dorim schimbarea până la capăt şi transformarea Republicii Moldova într-un stat cu adevărat european. Sunt sigur, că cu ajutorul dvs., cei care aţi lansat schimbarea după evenimentele din 6–7 aprilie 2009, vom realiza acest obiectiv — de schimbare până la capăt”, a precizat Preşedintele PL.

Studenţii şi profesorii UTM au declarat susţinere pentru echipa PL, îndemnând liderii PL să lupte până la capăt pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să obţină ceea ce merită: libertate, dreptate, bunăstare.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md