Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

Sprijinim şi votăm Partidul Liberal

|versiune pentru tipar| PL, 25 noiembrie 2010

Rerprezentanţi ai veteranilor războaielor de la Nistru şi din Afganistanin, din zonele de Sud, Centru, Nord şi raioanele de est ale R. Moldova, au declarat azi, într-o conferinţă de presă, sprijin electoral Partidului Liberal, “singurul care nu va face niciun fel de alianţe dubioase de guvernare cu comuniştii”, se spune în Declaraţia veteranilor, pe care o publicăm mai jos.

Declaraţie

Situaţia politică din R. Moldova rămâne una instabilă. Campania electorală nu a redus din tensiunile politice, dimpotrivă le-a amplificat până la condiţia de război rece. Forţele revanşarde, care au pierdut, oficial, puterea în stat în 2009, încearcă toate metodele posibile pentru a putea reveni la guvernare. Tehnicile electorale, construite pe minciună, şantaj, intrigi, agresiune verbală, diversiuni media şi alte procedee de piar negru, fac dovada faptului că partidul comuniştilor şi aliaţii lor de sorginte sovietică nu au de gând să cedeze în faţa schimbării care s-a produs după alegerile din 29 iulie, 2009.

Tensiunile cronice şi crizele politice sunt o ameninţare pentru ordinea constituţională şi stabilitatea politică. Iată de ce noi, veteranii războaielor de la Nistru şi din Afganistan, considerăm că este de obligaţia noastră morală şi civică să intervenim — paşnic, civilizat, în limitele legii, pentru a putea dezamorsa această situaţie critică la etapă electorală, când mai putem schimba ceva şi nu la cea postelectorală, când ar putea fi prea târziu. Noi nu dorim Moldovei repetarea cazului 7 aprilie-2009 şi, cu atât mai mult, a cazului 7 aprilie-2010 (Kîrgâzstan), deaceea solicităm electoratului boicotarea, prin vot, a partidului comuniştilor la alegerile de duminică. Apelul nostru este ca alegătorii, indiferent de vârstă, poziţie socială, etnie, confesiune religioasă să aibe înţelepciunea şi curajul să nu voteze pe 28 noiembrie partidul comuniştilor şi neocomuniştilor, mascaţi sub alte sigle. Acest lucru este absolut necesar, pentru a-i lipsi pe comunişti de şansa de a putea face alianţe postelectorale şi a reveni, în acest fel, la guvernare.

Noi, veteranii de război pentru independenţa şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi veteranii de război din Afganistan în alegerile parlamentare din 28 noiembrie, vom susţine şi vom vota pentru Partidul Liberal. Am făcut această alegere, pentru că:

PL este singurul partid care, cu siguranţă, nu va merge la niciun fel de tranzacţii şi alianţe dubioase de guvernare cu comuniştii.

PL a fost şi rămâne luptătorul Nr.1 cu clanul mafiotic comunist.

PL este partidul care nu va trăda idealurile noastre de libertate şi de integrare europeană.

Liderul PL Mihai Ghimpu, este politicianul plin de voinţă, ce luptă cu maşina birocratică din Stat şi cu grupările mafiote corupte, care sau înrădăcinat de-a lungul anilor de Guvernare comunistă în toate structurile puterii.

Mihai Gimpu, împreună cu colegii săi de partid fac tot posibilul ca în Ţara noastră să predomine legea dreptului şi a adevărului, pentru ca toţi cetăţenii RM să fie egali în faţa legii, şi în drepturi şi în obligaţii, indiferent de culoarea politică, naţionalitate, imunitate, funcţie sau rangul pe care îl ocupă în stat.

Mihai Gimpu este un politician cinstit şi deschis pentru poporul său, ce nu ascunde dar le spune lucrurilor pe faţă. Onoarea, cinstea şi demnitatea sa nu sunt pătate şi acoperite de minciună, cum de obicei şi-o acoperă unii lideri politici la moment şi pe parcursul carierei politice.

Stimaţi veterani de război, mult stimaţi oameni de bună credinţă!

Vă îndemnăm ca la 28 noiembrie anul curent, să ne prezentăm cu toţii la urnele de vot şi să votăm pentru Partidul Liberal.

Totodată, apelăm la partidele politice mici şi candidaţii independenţi pentru funcţia de deputat, să se retragă din cursa electorală în favoarea partidelor politice din cadrul AIE şi, în primul rând, a Partidului Liberal.

Ambiţiile şi orgoliile personale, sau de partid, Vă rugăm să le împărtăşiţi cu un gram de raţiune, ca să nu le dăm nici o şansă comuniştilor să revină la guverneze şi să ne facă ostaticii lor.

Numai tu, Alegătorule, duminică, la 28 noiembrie, prin vot direct şi bine gândit, poţi schimba în bine viitorul RM şi al tău, votînd numărul 3 din buletinul de vot — Partidul Liberal.

Veteranii Războaielor de la Nistru şi din Afganistan
Sursa: www.pl.md