Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

Partidul Liberal optează pentru păstrarea Alianţei de guvernare

|versiune pentru tipar| PL, 29 noiembrie 2010

“Opţiunea noastră la etapa post-electorală este una pro-Alianţă. Noi ne dorim continuarea actului de guvernare, pe care l-am început împreună în 2009 şi care, din motive care nu au depins de noi, a fost întrerupt de aceste alegeri anticipate din 28 noiembrie”, a declarat azi pentru ProTV şi Publika TV preşedintele PL Mihai Ghimpu.

Liderul PL susţine că Partidul Liberal, ca nimeni altul din cadrul coaliţiei, a promovat mesajul pro-Alianţă pe toată durata campaniei electorale şi îşi menţine aceste poziţii în continuare. Mai mult, — spune Ghimpu, — PL optează ca Alianţa să-şi menţină şi titulatura sa actuală. “Aceasta ar fi un avantaj şi pentru Alianţă, şi pentru Republica Moldova, şi pentru toţi… Lumea ne cunoaşte sub această denumire, AIE a lansat mai multe proiecte, a semnat mai multe acorduri internaţionale şi e bine să continuăm reformele, aşa după cum le-am început,” spune Ghimpu.

Întrebat dacă Partidul Liberal îşi va invita la dialog colegii de Alianţă, pentru a discuta asupra viitoarei caolaborări, Ghimpu a răspuns: “Este prerogativa PLDM. Asta e regula, partidul care întruneşte cele mai multe mandate vine cu oferta de colaborare. Aşa că aşteptăm”, a precizat Ghimpu. La întrbarea, dacă PL este satisfăcut de scorul electoral, Ghimpu a ţinut să mulţumească, încă o dată, celor care au avut curajul să voteze Partidul Liberal pe 28 noiembrie, chiar dacă: “aşteptările au fost mai mari”, a recunoscut Ghimpu.

“Avem, însă, marea satisfacţie de pe urma faptului, că voturile acordate PL sunt voturi sincere, oneste, şi curate. Toate au fost exprimate liber, noi nu am cumpărat voturi nici cu bani, nici cu cadouri şi asta ne onorează”, a mai precizat Ghimpu. Potrivit lui, “28 noiembrie a arătat foarte clar că în Republica Moldova nu e deloc uşor să câştigi alegerile pe contul adevărului. Lumea a fost dezvăţată să preţuiască adevărul şi să lupte pentru adevăr. Dar vin din urmă alte generaţii, lumea se schimbă şi va veni şi ziua în care şi oamenii noştri se vor deprinde să pună preţ şi pe adevăr”, a încheiat Ghimpu.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL