Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPL

PL pledează pe o “alianţă credibilă”

|versiune pentru tipar| PL, 7 decembrie 2010

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal PLa făcut astăzi, un apel, în cadrul unei conferinţe de presă, către PLDM şi PDM să renunţe la negocierile cu comuniştii şi să-i bucure pe cetăţeni cu o guvernare democratică, să nu se axeze pe partajarea celor trei funcţii în stat, dar să creeze o alianţă credibilă.

“PL are încredere în colegii din Alianţa pentru Integrarea Europeană fiindcă aceasta există şi credem că va exista şi în viitor”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu. Totodată, el a adăugat că “în cazul în care vom încerca să ne comportăm aşa cum ne-am comportat în ultimele opt zile, bând ceai şi comunicând prin mass-media, eu cred că răbdarea cetăţenilor va dispărea «.

»De aceea, facem al doilea apel către colegii de la PLDM şi PDM: să nu ne oprim la aceste trei funcţii, nu aceasta este important, ci actul de guvernare în general”, a subliniat Mihai Ghimpu. Preşedintele PL a remarcat că “important este să fie o alianţă credibilă şi să avem încredere unul în altul”. În context, liderul PL şi-a îndemnat colegii de la PLDM şi PDM “să se aşeze urgent la masa tratativelor, să pună cărţile pe masă şi să găsească înţelegere”, “pentru a nu chinui cetăţenii care au avut încredere” în ei.

La aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele PL a spus că oferta lansată astăzi de liderul PLDM, Vlad Filat, potrivit căreia lui Mihai Ghimpu urmează să-i revină funcţia de preşedintele al Parlamentului, “este un pas bun, întârziat un pic”. De asemenea, el s-a arătat nedumerit că oferta a fost lansată prin intermediul mass-media, dar nu în cadrul unui dialog direct.

“Aceasta demonstrează că undeva, ceva se mai ascunde. Vreau să cred în oferta PLDM, dar vreau să cred şi în faptul că PLDM nu vede alianţa doar în partajarea acestor funcţii”, a subliniat Ghimpu.

Mihai Ghimpu a mai spus că PL-ului îi convine postul de preşedinte al Parlamentului în cazul în care cele trei formaţiuni — PL, PDM şi PLDM — vor forma o echipă. Potrivit lui, funcţia de preşedinte al Parlamentului nu înseamnă şi pârghii de guvernare.

Funcţia de preşedinte al Parlamentului “este cea mai grea funcţie, pentru că nici la Guvern şi nici la Preşedinţie nu sunt comuniştii”, a apreciat Mihai Ghimpu. El a dat asigurări că nu mai doreşte să ajungă în funcţia de preşedinte interimar al Republicii Moldova.

Sursa: www.pl.md