Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

PLDM luptă pentru o Moldovă fără sărăcie

|versiune pentru tipar| PLDM, 16 octombrie 2010 | 

Partidul Liberal Democrat din Moldova s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, angajându-se solemn în faţa cetăţenilor să facă din Moldova o ţară fără sărăcie.

La 16 octombrie, în cadrul unei acţiuni publice, în prezenţa a peste 5 mii de membri şi simpatizanţi ai partidului, Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a prezentat “Angajamentul pentru Moldova fără sărăcie”, un document ce conţine acţiunile priotitare care vor fi întreprinse în lupta cu sărăcia. “Angajamentul Moldova fără sărăcie” nu este doar un slogan cu care partidul porneşte în campania electorală, ci este angajamentul pe care îl facem astăzi în faţa cetăţenilor, este Biblia noastră pentru campania electorală şi este modelul pe care îl vom urma în viitorul Guvern, a declarat Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a specificat că documentul prezentat “nu este doar o ofertă printre alte oferte, ci un plan concret de luptă cu sărăcia pe care îl oferă PLDM societăţii şi pe care se angajează să-l realizeze.

“Angajamentul Moldova fără sărăcie” conţine acţiunile prioritare reunite în 6 puncte:

După ce a dat citire “Angajamentului pentru Moldova fără sărăcie”, Vlad Filat a subliniat că lupta cu sărăcia nu va fi uşoară, dar PLDM de la bun început şi-a propus obiective îndrăzneţe pe care le-a realizat.

“Am reuşit să le redăm oamenilor libertatea şi speranţa, am reuşit să salvăm ţara de la faliment, iar acum a venit momentul ca toată energia noastră să fie canalizată spre îmbunătăţirea vieţii oamenilor, spre eliminarea sărăciei”, a spus Vlad Filat. “Obiectivul nostru — Moldova fără sărăcie — este unul ambiţios, dar realizabil, iar când spun asta mă bazez pe creşterea economică pe care o înregistrăm în acest moment şi pe perspectivele pe care le avem pentru viitor”, a mai declarat Preşedintele PLDM, premierul Vlad Filat.

La acţiunea publica au mai luat cuvântul: prim-vicepreşedintele PLDM, Alexandru Tănase, vicepreşedintele PLDM, preşedintele Organizaţiei Femeilor Liberal Democrate, Liliana Palihovici, deputatul în Adunarea Populară a Găgăuziei, Piotr Vlah, şi liderul Tineretului Liberal Democrat, George Mocanu. Ei au menţionat că Angajamentul pentru Moldova fără sărăcie este un gest de responsabilitate şi de curaj.

Alexandru Tănase, ministru al Justiţiei, a subliniat că între sărăcie şi coprupţie este o legătură directă. “Sărăcia este rezultatul corupţiei, de aceea noi declarăm război acestui fenomen, care frânează dezvoltarea politică şi economică a ţării noastre”, a spus Tănase.

La rândul său, Liliana Palihovici, a declarat că Angajamentul pentru Moldova fără sărăcie este “un plan de acţiuni al unei echipe de oameni care pot scoate familia din sărăcie, pot oferi copiilor familie şi copilărie, tinerilor oportunităţi şi locuri de muncă, bătrânilor grijă şi recunoştinţă”.

Piotr Vlah s-a declarat mândru de faptul că anume PLDM a avut sinceritatea să recunoască sărăcia drept cea mai mare problemă a societăţii şi curajul să-şi asume acţiuni concrete pentru eradicarea ei.

“În orice ţară din lume, tineretul reprezintă un capital social nepreţuit — capitalul viitorului”, a menţionat George Mocanu, chemând tinerii să se mobilizeze în realizarea obiectivului PLDM de a scoate ţara din sărăcie.

Prin asumarea “Angajamentului pentru Moldova fără sărăcie”, PLDM a propus un alt tip de campanie electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie. PLDM îşi va concentra toată energia în lupta cu sărăcia, nu cu un partid politic sau altul.

Sursa: www.pldm.md