Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

Vlad Filat l-a invitat pe liderul PCRM la o dezbatere publică

|versiune pentru tipar| PLDM, 5 noiembrie 2010 | 

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, l-a invitat pe liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, la o dezbatere publică în cadrul căreia să fie discutate problemele importante pentru Republica Moldova, pentru a oferi cetăţenilor posibilitatea de a face o alegere corectă şi în cunoştinţă de cauză la scrutinul parlamentar anticipat.

În adresarea lui Vlad Filat către Vladimir Voronin se spune că alegerile din 28 noiembrie vor trebui să dea un răspuns clar şi definitiv privind viitorul ţării. “Cetăţenii Republicii Moldova vor trebui să aleagă între o democraţie formală şi o democraţie funcţională; între un sistem economic bazat pe consum şi un sistem economic bazat pe dezvoltare; între o politică externă dependentă de interese de moment şi o politică externă coerentă, bazată pe priorităţi clar stabilite”.

Preşedintele PLDM şi-a exprimat regretul că actuala campanie electorală este marcată de ample acţiuni de dezinformare şi manipulare a opiniei publice, ceea ce “aduce atingere dreptului la libera exprimare a opiniei, dreptului cetăţeanului de a alege liber”. În acelaşi timp, Vlad Filat a reconfirmat faptul că PLDM va avea şi în continuare o campanie electorală corectă şi transparentă, axată pe promovarea valorilor şi principiilor, a propriilor programe şi viziuni de dezvoltare a ţării.

“Reprezentăm forţe politice care se bucură de o susţinere considerabilă în societate, aflîndu-ne, totodată, pe diferite părţi ale eşichierului politic. Din acest punct de vedere ne revine un rol important în asigurarea condiţiilor optime pentru ca votul cetăţenilor la data de 28 noiembrie să fie unul conştient, exprimat în condiţii democratice”, se spune în adresarea lui Vlad Filat către Vladimir Voronin.

Vlad Filat a propus ca dezbaterea publică să aibă loc în prezenţa presei la 26 noiembrie, ultima zi a campaniei electorale, şi să fie mediată de experţi independenţi, stabiliţi de comun acord.

Serviciul de presă al PLDM