Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

Specialişti liberal democraţi acordă asistenţă medicală şi juridică gratuită

|versiune pentru tipar| PLDM, 9 noiembrie 2010

La iniţiativa departamentelor ocrotirea sănătăţii şi juridic din cadrul Partidului Liberal Democrat din Moldova, au demarat campaniile “Medicii liberal democraţi contra sărăciei” şi “Juriştii liberal democraţi contra sărăciei”.

În cadrul acestor acţiuni specialişti din domeniu acordă asistenţă medicală şi juridică gratuită familiilor vulnerabile din localităţile Republicii Moldova. Chiar din primele deplasări ale medicilor şi juriştilor în teritoriu a fost depistată o multitudine de probleme grave cu care se confruntă cele mai defavorizate categorii sociale. În primul rând este vorba de accesul redus al acestora la servicii medicale şi juridice de calitate.

Astfel, doar pe parcursul sâptămânii trecute 116 echipe mobile de medici au examinat 3401 pacienţi, dintre care 1161 au fost supuşi unor investigaţii, iar 8 au fost spitalizaţi. De asemenea, câteva sute de persoane au primit consultanţă şi asistenţă juridică.

De menţionat că aceste acţiuni nu au un caracter temporar. Ele vor dura nu doar pe perioada campaniei electorale, dar şi în anii următori şi vor deveni o componentă esenţială a proiectului liberal democrat “Moldova fără sărăcie”.

Campaniile sunt desfăşurate în exclusivitate din contul personal al medicilor şi juriştilor implicaţi în aceste activităţi.

Sursa: www.pldm.md