Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al PLDM privind informaţiile false la adresa PLDM difuzate de o agenţie de presă

|versiune pentru tipar| PLDM, 10 noiembrie 2010

Informaţia difuzată de o agenţie de presă afiliată comuniştilor precum că “un agitator al Partidului Liberal Democrat din Moldova l-a mutilat pe activistul PCRM” este o minciuna ordinară, o nouă provocare a comuniştilor cu scopul de a denigra cel mai important partid politic din Republica Moldova aflat la guvernare.

În listele agitatorilor partidului nostru din raionul Anenii Noi nu există nicio persoană pe nume Serghei Stolearenco. Mai mult, din informaţiile de care dispunem Serghei Stolearenco este minor (16 ani) şi câteva zile în urmă a fost agresat fizic anume de persoana la care face referire media pro-comunistă.

Tatăl minorului, Victor Stolearenco, ne-a relatat că, la 3 noiembrie, ora 16.30, cetăţeanul Anatolie Candâba (45 de ani), aflat în stare avansată de ebrietate, împreună cu fiul acestuia de 25 de ani, l-au snopit în bătăi pe Serghei, chiar în curtea casei în care locuieşte. Acest fapt este confirmat şi de martori. Pe acest incident a fost depusă o sesizare la poliţie.

Menţionăm că cetăţeanul Candâba este invalid de gradul II şi are probleme serioase cu vederea, fapt confirmat de fişa medicală a dânsului.

Astfel, modul în care presa aservită comuniştilor vehiculează incidentul este total aberant, lipsit de temei, iar aşa-zisele “probe” sunt fabricate, adevărul fiind totalmente altul.

Condamnăm acest nou atac informaţional la adresa PLDM şi cerem autorilor lui sa înceteze acţiunile de dezinformare şi manipulare a opiniei publice prin lansarea unor acuzaţii nefondate şi minciunoase. De asemenea, solicităm organelor de resort să investigheze cu maximă atenţie cazul de agresare a unui minor pentru a-i trage la răspundere pe făptaşi.

Serviciul de presă al PLDM