Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

Demers al Partidului Liberal Democrat din Moldova către Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Eugeniu Ştirbu

|versiune pentru tipar| PLDM, 15 noiembrie 2010
Preşedintelui Comisiei Electorale Centrale,
Eugeniu Ştirbu

Stimate dle Preşedinte,

La data de 28 noiembrie 2010, în Republica Moldova vor avea loc alegerile parlamentare anticipate. Dreptul cetăţenilor la vot este statuat în articolul 38 din Constituţia Republicii Moldova şi în articolul 3 din Codul Electoral.

Ţinând cont de aceste prevederi, aş dori, stimate dle Preşedinte, să Vă atrag atenţia asupra problemei exercitării acestui drept fundamental de către cetăţenii care locuiesc în raioanele din stînga Nistrului. Practica precedentelor scrutine demonstrează existenţa impedimentelor în ceea ce ţine de exercitarea dreptului de vot la locul de domiciliu al acestor persoane.

În baza prevederilor legislaţiei în vigoare şi a practicii Comisiei Electorale Centrale, solicit să fie examinată problema exercitării dreptului la vot al cetăţenilor ce locuiesc în raioanele din stânga Nistrului pentru adoptarea unei hotărâri prin care să fie admisă exercitarea acestui drept la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie în localităţile de pe malul drept al Nistrului.

De asemenea, solicit efectuarea unei ample campanii de informare privind condiţiile în care cetăţenii din stânga Nistrului îşi vor putea exercita dreptul de vot.

Vlad Filat,
Preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova