Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

Un mesaj pentru bloggeri: Vă invit zilele următoare să avem o discuţie sinceră

|versiune pentru tipar| PLDM, 17 noiembrie 2010

Dragi prieteni,

mă bucur să constat că Internetul este mediul în care bloggerii şi utilizatorii forumurilor au libertatea de a-şi exprima deschis punctul de vedere, chiar dacă este unul critic şi vizează persoane aflate la conducerea ţării. Acesta este un drept fiecăruia dintre noi, care nu mai este îngrădit după 29 iulie 2009 şi vă asigur că că aveţi în persoana mea un susţinător deschis al libertăţii de exprimare.

Azi am observat mai multe reacţii critice ale bloggerilor la un articol publicat de colegul meu de partid, Iulian Fruntaşu. L-am citit atent şi pot să vă spun că şi dânsul, ca şi fiecare dintre noi, are dreptul de a-şi exprima punctul de vedere.

Personal, în calitate de preşedinte al Partidului Liberal Democrat din Moldova, nu împărtăşesc acest punct de vedere. Rolul nostru, al politicienilor, nu este de a oferi aprecieri activităţii bloggerilor, ci de a identifica cele mai stringente probleme, cu care se confruntă societatea, să identificăm soluţii şi acţionăm pentru a realiza interesul cetăţenilor.

Am citit şi reacţiile critice ale mai multor bloggeri şi ţin să fac câteva precizări.

Am toată încrederea că PLDM va obţine un rezultat bun la 28 noiembrie prin promovarea unui mesaj pozitiv. Angajamentul pentru o Moldovă fără sărăcie este o ofertă, care zilnic adună tot mai mulţi susţinători. Votul acestor alegători va fi unul pentru susţinerea cursului reformator de dezvoltare al ţării, promovat de către PLDM, nu unul exclusiv contra unui partid, care aparţine trecutului.

“Moldova — fără Voronin, Moldova — fără comunişti” a fost un obiectiv asumat de către PLDM, susţinut masiv de către cetăţeni, şi pe care l-am realizat împreună. Doar printr-un efort conjugat am reuşit să obţinem garanţia ca astăzi să trăim cu toţii într-un stat în care fiecare blogger să aibă libertatea să-şi exprime deschis punctul de vedere, chiar dacă este unul critic în adresa conducerii ţării. Vă invit să accesaţi pagina www.anti-saracie.md, unde veţi găsi angajamentul pentru Moldova fără sărăcie, care presupune crearea unei economii puternice, performante, care să ne ofere noi locuri de muncă; grija faţă de oamenii cu venituri reduse; lupta cu corupţia; accelerarea integrării Moldovei în Uniunea Europeană; drumuri, apă, gaz şi locuinţe pentru tineri şi familii cu venituri mici.

Guvernarea actuală se deosebeşte de fosta guvernare comunistă nu doar prin “ambalaj”, dar şi prin “conţinut”. Apariţia a noi instituţii media, expunerea punctelor de vedere diferite ale guvernării şi opoziţiei la televiziunea publică Moldova1, accesul mai liber la informaţii de interes public şi la oficiali, dar şi acceptarea criticii pe bloguri în adresa conducerii Guvernului sunt dovezi că libertatea de exprimare are un alt “conţinut”.

PLDM respectă diverse puncte de vedere. Un an de guvernare a scos la suprafaţă o serie de probleme, care în mod natural apar în minţile oamenilor şi pe paginile blogurilor. Astfel, vă invit zilele următoare să avem o discuţie sinceră, în cadrul căreia să ne referim şi la situaţia actuală din societate şi acţiunile, pe care le putem implementa împreună pentru o Moldovă fără sărăcie.

Sursa: www.pldm.md