Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

PLDM şi-a ţinut promisiunea şi a avut o campanie electorală curată

|versiune pentru tipar| PLDM, 26 noiembrie 2010

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a făcut totalurile campaniei electorale, în cadrul căreia PLDM a promovat un alt stil de a face politică, un stil apropiat de cel european.

În cadrul unui briefing, Vlad Filat a menţionat că PLDM şi-a respectat promisiunea de a avea o campanie corectă, pozitivă, fără atacuri la adresa oponenţilor, singurul adversar politic fiind PCRM. Vlad Filat a specificat că n-a fost deloc simplu să nu reacţioneze la atacurile venite chiar din partea unor colegi din Alianţă. “Nu e uşor să vezi că un partener de-al tău te atacă permanent, uneori chiar cu atacuri la persoană. Noi nu suntem însă supăraţi şi vom fi în continuare deschişi să colaborăm chiar şi cu acei parteneri din AIE care ne-au atacat întreaga campanie”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM a menţionat că această campanie a fost una plină, pe parcursul a 5 săptămâni doar liderii de la centru au participat la peste 1300 de întâlniri electorale, la care au fost prezenţi peste 200.000 de alegători. Personal, Vlad Filat a avut 53 de întâlniri cu alegătorii, care au constituit o bună oportunitate de a dialoga cu oamenii simpli, de a le prezenta viziunea pentru viitorul Republicii Moldova.

În context, Vlad Filat ţinut să remarce faptul că, deşi a lansat mai multe invitaţii liderului comuniştilor, Vladimir Voronin a refuzat să participe la o dezbatere publică în care să fie confruntate programele, soluţiile şi viziunile fiecăruia asupra dezvoltării ţării. “Nu-mi închipuiam că este atât de laş încât să lupte cu alegătorii, decât să vină la o confruntare cu mine. Întrebările pe care am vrut să i le pun nu sunt ale lui Vlad Filat, sunt întrebări pe care şi le pun mulţi oameni din această ţară şi Voronin a rămas dator să le răspundă”, a spus preşedintele PLDM.

“Confruntarea dintre mine şi Voronin va avea loc totuşi, dar aceasta va fi duminică, la vot”, când cetăţenii, prin vot, vor da apreciere minciunilor şi dezinformărilor comuniste, a declarat Vlad Filat.

În final, Vlad Filat a adresat un apel tuturor cetăţenilor Republicii Moldova să lase deoparte grijile, frica, neîncrederea şi să iasă la votare, pentru a scoate Moldova din sărăcie, pentru a aduce ţara noastră mai aproape de Europa.

Serviciul de presă al PLDM