Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

Primarul şi viceprimarul de Nisporeni fac agitaţie electorală în ziua alegerilor

|versiune pentru tipar| PLDM, 28 noiembrie 2010

Astăzi, 28 noiembrie 2010, în ziua alegerilor parlamentare anticipate, primarul de Nisporeni, Ion Gangan, şi viceprimarul, Vasile Bîtcă, au fost observaţi la secţia de votare nr. 3 din or. Nisporeni, precum şi la alte secţii de votare, făcând agitaţie electorală în favoarea Partidului Democrat din Moldova.

Mai mult decât atât, sus-numiţii au eliberat, fără nici un temei legal, certificate cu drept de vot unor persoane străine care nu domiciliază în această localitate, pentru a putea vota în or. Nisporeni.

În legătură cu acest incident, Partidul Liberal Democrat din Moldova a expediat Comisariatului de Poliţie al raionului Nisporeni o sesizare prin care atrage atenţia că în Codul Electoral al RM, cu toate modificările şi completările recente, se prevede, în art. 47, al. 8, că “în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitaţie electorală. Interdicţia dată nu se referă la informaţiile deja plasate în internet şi la afişele expuse anterior.”

Partidul Liberal Democrat din Moldova solicită tragerea la răspundere a autorilor acestei fapte ilegale, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare.

Serviciul de presă al PLDM