Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPLDM

NIT şi PCRM încalcă flagrant legislaţia electorală

|versiune pentru tipar| PLDM, 28 noiembrie 2010

La data de 28.11.2010, la ora 14.04, postul de televiziune cu acoperire naţională NIT a plasat pe pagina sa de internet o ştire în care sunt reflectate opţiunile electorale ale unor candidaţi ai PCRM. Aceştia îşi exprimă opţiunea electorală în limba rusă, utilizând sloganul din campania electorală al PRCM.

Partidul Liberal Democrat din Moldova a prezentat Comisiei Electorale Centrale o contestaţie în legătură cu acest caz.

PLDM consideră că această acţiune este o veritabilă agitaţie electorală ce cade sub incidenţa prevederilor art. 1, Cod Electoral, care califică asemenea activitate drept “agitaţie-acţiuni de pregătire şi difuzare a informaţiei, care au scopul de a-i determina pe alegători să voteze pentru unii sau pentru alţi concurenţi electorali.”

Potrivit prevederilor articolului 47, al. 8, Cod Electoral, “în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor nu se admite nici un fel de agitaţie electorală”.

În consecinţă, concurentul electoral Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a încălcat flagrant prevederile imperative ale legislaţiei electorale, iar postul de televiziune NIT a difuzat respectivul material de agitaţie electorală, în scopul influenţării opţiunilor electorale ale alegătorilor.

În temeiul prevederilor legale, Partidul Liberal Democrat din Moldova solicită sancţionarea concurentului electoral Partidul Comuniştilor din Republica Moldova în conformitate cu legea.

Serviciul de presă al PLDM