Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPMUEM

Rezoluţia Activului Partidului “Moldova Unită” privind alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010

|versiune pentru tipar| PMUEM, 16 octombrie 2010

După alegerile parlamentare din 29 iulie 2009 puterea a fost cedată de Partidul Comuniştilor Alianţei pentru Integrare Europeană. Conducerea Partidului Comuniştilor a decis să boicoteze şedinţele Parlamentului şi să se retragă complet de la activitatea în parlament. În data de 11 decembrie a eşuat ultima încercare de a alege preşedintele. Toţi aceşti factori au adus la înrăutăţirea situaţiei politico-economice din ţară şi la divizarea societăţii.

În decurs de un an şi jumătate au fost luate multe decizii care au dus la profanarea imaginii Republicii Moldova ca un stat suveran şi democratic.

În aceste condiţii Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” merge în alegeri, avînd un singur scop: De a restabili şi de a face ordine în ţară.

Noi promitem să facem ordine în economie, economia trebuie să funcţioneze pentru toţi cetăţenii şi nu pentru “clanurile de familie”. Vom acorda facilităţi fiscale atractive “gasterbaiterilor” pentru reîntoarcerea lor acasă; Vom scuti de taxe fiscale pe un termen de 3 ani întreprinderile individuale, mici şi mijlocii inclusiv celor recent întemeiate; Vom asigura un control dur de stat la formarea tarifelor la gazele naturale, energia electrică, serviciile comunale şi produsele de primă necesitate; Vom reglementa prin lege controalele realizate asupra agenţilor economici; Vom simplifica procedura de depunere a documentelor şi de eliberare a patentei; Vom institui patenta de întreprinzător pentru familie; Vom combate corupţia şi abuzurile funcţionarilor publici.

Considerăm o obligaţie şi o necesitate sa facem ordine în politica socială, Vom mări compensaţiile la naştere: 3000 lei pentru primul copil, 4000 lei — al doilea, 5000 lei — al treilea şi mai mulţi copii; Vom oferi tinerilor specialişti şi bugetarilor credite preferenţiale pentru construcţia sau procurarea spaţiului locativ pe un termen de 20–25 ani;

Vom recalcula pensia persoanelor, care continuă să lucreze, în mărime de un spor pînă la 2% din venitul asigurat, pentru fiecare an de cotizare, după împlinirea vîrstei standard de pensionare;Vom majora salariul pentru bugetari de 3 ori şi a pensiei minime pînă la nivelul minimului de existenţă.

Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” optează pentru instaurarea ordinii în politica internă şi externă şi anume: prin consolidarea tuturor forţelor politice patriotice în numele unui viitor demn pentru Republica Moldova; prin combaterea ideilor unioniste, naţionaliste şi şoviniste care dezbină societatea şi subminează statalitatea Republicii Moldova; prin iniţierea procesului de aderare la Uniunea Vamală Rusia, Ucraina, Belarus şi Kazahstan; prin continuarea procesului de integrare în Uniunea Europeană; Federaţia Rusă — trebuie să devie partenerul de bază al Republicii Moldova;

Considerăm de datoria noastră să facem ordine în sfera relaţiilor interetnice şi anume vom asigura reprezentarea proporţională a etniilor în instituţiile de stat; Vom organiza un referendum privind denumirea limbii de stat şi acordarea unui statut special constituţional a limbii ruse.

Venim cu un apel către toţi cetăţenii Republica Moldova să dea un răspuns adecvat partidelor de la guvernare care promovează o politică de discreditare a statului moldovenesc căutînd să ne priveze de propria istorie, fiind preocupaţi mai mult de intrigile jocurile interne, decît de problemele propriului popor. Venim cu un apel către toţi oamenii de bună credinţă să dea un răspuns adecvat conducerii Partidului Comuniştilor, care din cauza ambiţiilor personale ţi încăpăţînării politice s-a autoînlăturat de la putere, trădîndu-şi electoratul şi lăsîndu-l ostatic partidelor radicale de dreapta.

Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” cere încetarea tuturor provocărilor periculoase, care vin să atentează la pacea interetnică, puterea trebuie să servească poporului, pentru ca ordinea în ţară să fie restabilită.

Îndemnăm toţi oamenii de bunăvoinţă să dea o notă pe măsură partidelor parlamentare, care au transformat Republica Moldova într-un poligon de realizare a propriilor interese.

Partidul “Moldova Unită — Единая Молдова” se adresează către toţi simpatizanţii şi toţi membrii partidului să se mobilizeze în această campanie electorală, să fie organizaţi, cu un scop binedefinit. Este necesar de a aduce la cunoştinţa tuturor alegătorilor esenţa platformei şi priorităţilor noastre electorale, proiectele care deja au fost implimentate în folosul cetăţenilor, astfel încât fiecare alegător să facă alegerea corectă.

Doar o Moldova Unită — va deveni o Moldovă puternică!
Noi Vom face Ordine în Ţară!