Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPNL

FIAT JUSTITIA ET PEREAT MUNDUS! sau Panourile lui Pasat

|versiune pentru tipar| PNL, 10 octombrie 2010

Pe 7 octombrie 2010, Curtea de Apel Chisinau a inceput rejudecarea contestaţiei PNL vs CEC privind presupusa incalcare a legislaţiei electorale de catre Partidul Umanist din Moldova, prin nedeclararea cheltuielilor in campania electorala Referendum 2010 pentru panourile publicitare plasate pe teritoriul R.Moldova.

Acum, in baza Hotaririi CSJ, Curtea de Apel Chisinau urmeaza sa stabileasca in ce context, in ce scop si din ce surse financiare au fost instalate aceste panouri.

Sedinta a inceput prin comentariile vesele ale judecatorului Grigore Zubatii pe seama reprezentantului PNL. Ca, mai apoi, sa ii solicite acestuia sa gaseasca adresa sediului Partidului Umanist din Moldova, instanta necitindu-l pe din motiv ca nu o cunoaste. El a afirmat ca intentioneaza sa amine examinarea cauzei pe vreo 2–3 saptamani, amuzindu-se si pentru ca, in opinia sa, “dosarul nu mai este actual”. Instanta, probabil, a uitat de principiul FIAT JUSTITIA ET PEREAT MUNDUS! (Sa fie justitie, chiar de e sfirsitul lumii!)

La intrebarea reprezentantului PNL, Filipp Druta, de ce instanta are nevoie de tocmai 3 saptamini, judecatorul a raspuns, tot vesel, ca e greu de gasit Partidul Umanist din Moldova: “…ce — nu stiti cum e Pasat?” (Probabil, vroia sa spuna “cine e Pasat!?”)

Reprezentantul PNL i-a propus judecatorului sa deschida mapa cu dosarul, dupa care judecatorul s-a aratat surprins ca in dosar era indicata adresa sediului PUM, demonstrind, astfel, ca nu cunoaste cauza pe care s-a apucat sa o examineze si ca are o atitudine neglijenta fata de obligatiile profesionale, ceea ce ridica un semn de intrebare privind obiectivitatea prin care va judeca pricina.

In asemenea circumstante, reprezentantul PNL a depus cerere de recuzare a judecatorului. Conform legii, cererea de recuzare se examineaza in aceeasi zi. Din motivul absentei presedintelui instantei, repartizarea pentru examinarea cererii de recuzare va necesita 3–4 zile.

Notificam, inca o data, lipsa de interes a presei libere si independente fata de cazul PUM si panourile lui Pasat.

Serviciul de presa al PNL