Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPNL

Mesajul electoral al PNL

|versiune pentru tipar| PNL, 3 noiembrie 2010

Dragi concetateni,

Va prezentam Mesajul Partidului National Liberal in alegeri si va invitam, pe 28 noiembrie, sa votati Sageata Liberala.

PNL este PRIMUL in buletinul de vot. Este un semn de la Dumnezeu, care a binecuvintat mesajul si participarea PNL in alegeri.

In 14 ani de regim comunist, din cei 19 dupa Independenta, fortele antinationale nu au lichidat aspiratia unionista si procesul de renastere nationala, asa cum si-au propus.

PNL, reconstituit in 2006, a ramas vertical, a luptat contra comunistilor, a sprijinit coalitia proeuropeana. PNL are, insa, o pozitie ferma fata de guvernantiii care trateaza incorect istoria, care nu au condamnat crimele comunismului, nu i-au pedepsit pe vinovatii pentru maltratarea tinerilor pe 7–8 aprilie. Actuala Putere preia doar sistemul vechi pentru a-l controla, in loc sa-l schimbe radical si sa-i pedepseasca pe comunisti pentru faradelegile comise, impreuna cu fostii agrarieni, timp de 13 ani, din cei 19 de Independenta. De aici si pericolul revenirii satrapilor bolsevici la guvernare in Republica moldova, nu din cauza Mesajului Unirii celor doua state romanesti, cum incearca unii sa vehiculeze.

PNL e format din oameni liberi, va intra in Parlament si va contribui la o majoritate democratica, va largi partida nationala si va apara curajos valorile nationale. PNL nu a votat niciodata pentru bolsevici si comunisti, nu a sprijinit nici un act de corupţie! Cu PNL, Parlamentul va avea mai multa Demnitate!

PNL a protestat contra defilarii soldatilor moldoveni la 9 mai pe Piata Rosie.

Tinerii national-liberali au coborit drapelele in berna pe 9 mai, pe 28 iunie si 23 august, cind am comemorat doua ocupatii sovietice.

Pentru a nu reveni comunistii, PNL a propus un Bloc al Unitatii Nationale — BUN-ul — sau o Alianta a Unitatii Romanesti — AUR-ul —, insa liderii infumurati ai partidelor de la guvernare nu au acceptat.

PNL vine cu o echipa de profesionisti, cu un Program economic “Prin libertate, spre bunastare”. In primii zece candidati avem 5 femei, doi tineri cu studii economice obtinute in Romania, trei barbati cu experienta. Citeva nume — ex-ministrul Alexandra Can, medicul Anatol Revenco, doi foşti presedinţi ai PNL Andrei Iuri-Apostol si Mircea Rusu, profesoara Nina Tampiza, economista Tatiana Curtasov, editorul cunoscut Anatol Vidrascu, avocatul Iulia Deleu, toti liderii PNL din teritoriu, care sint oameni demni si rezistenti. Le multumim tuturor pentru munca pe care o depun. Partidul, cu cit e mai corupt, cu atita are mai putine femei pe lista. PNL are 8 femei in primii 15 candidati si 5 femei in primii 10 candidati.

PNL vine cu un Mesaj al Demnitatii Nationale, de Unire a Republicii Moldova cu Romania — ca un act de dreptate istorica si unica salvare de saracie si disperare.

Unirea cu Romania — prin referendum sau prin Parlament — e calea cea mai scurta spre Europa, unde legea e lege pentru toti, unde cetateanul e liber, are drepturi si isi poate cistiga existenta. Si e pacat ca avem intelectuali, care se pretind romani si unionisti, dar sprijina mereu forte dubioase, care sint impotriva pozitiei unioniste.

PNL este convins ca nu ati uitat ce au facut autoritatile sovietice — deportarile, aruncarea oamenilor in gropi cu var, marginalizarea copiilor celor deportati, care nu au mai avut viata.

PNL vrea sa scoata din sufletul romanilor si alogenilor din cel de-al doilea stat romanesc frica de Romania si de romani, pe care au bagat-o, pina in maduva oaselor, comunistii. PNL vrea ca toti romanii sa fie intr-un stat puternic si unit intr-o Europa unita.

PNL a solicitat Germaniei scuze in fata poporului roman pentru Pactul Hitler-Stalin si sa ceara Rusiei sa nu se opuna reunificarii Romaniei. Germania s-a reunificat, e timpul sa se reunifice si Romania.

PNL cere conducerii Romaniei sa ofere cetatenie romana locuitorilor Republicii Moldova de pe ambele maluri ale Nistrului.

PNL cere conducerii Republicii Moldova sa restituie cetatenia statului nostru, pina la Unire, tuturor romanilor din Basarabia, refugiati din cauza urgiei sovietice.

PNL ii cheama pe toti unionistii sub drapelul sau! PNL e sprijinit de Partidul Naţional Liberal din Romania, de Miscarea Unionista, de Partidul National Roman, de Uniunea romanilor din Basarabia, nordul Bucovinei si Tinutul Herta, de multi alti romani adevarati!

Unii spun ca R.Moldova va fi un stat rusesc sau deloc, altii — ca va fi stat romanesc sau deloc. Iata de ce toti il fura, pentru ca nu cred in el. Ii fura sistematic statalitatea prin coruptie, clanuri mafiote si oligarhice.

Si Rusia, si Europa ne vor zona-tampon intre Est si Vest pentru 20 de ani inainte. Viata ne trece in saracie si fara speranta. Si-au facut aici, in 20 de ani, un trai bun numai hotii si mincinosii, care ne prada averea statului si ne alunga departe de casa si de familie.

Republica Moldova ramine satelitul Rusiei, prin mila comunistilor si a Aliantei — prin prezenta trupelor rusesti in Transnistria, prin Biserica ortodoxa prorusa a lui Vladimir si Pasat, prin spatiul informational rusesc.

Cetatenii moldoveni de toate nationalitatile, in loc sa ramina linga familie, apara independenta Republicii Moldova — inexistenta prin statutul de satelit al Kremlinului — prin bucatariile si dormitoarele Europei, alungati de saracia cumplita in care ne-au adus fortele prorusesti.

Partidele care va cer votul au uitat de interesul national. Ele practica o demagogie proeuropeana, dar urmaresc interesul de a fura, si mai departe, statul, prin contrabanda de tigari, prin gruparile mafiote.

PNL va ofera Demnitatea si Speranta! Unirea este inevitabila! Totul depinde doar de noi!

In Romania locuiesc 100 de minoritati etnice, cu toate drepturile. In Moldova nu au drepturi chiar romanii majoritari — nici la identitate, nici la viata omeneasca. In Romania lumea protesteaza si isi apara dreptul la viata. Noi, romanii de aici, trebuie sa devenim cetateni romani, europeni si sa alegem guvernari national-liberale si la Chisinau, si la Bucuresti. Si aici, si in Romania, e greu, pentru ca nu sintem uniti.

Eroii Neamului au spus: “Ne vom salva doar revenind la romanism si realizind reintregirea neamului romanesc”.

PNL este convins ca sintem, in Republica Moldova, multi cu Demnitate Nationala si vom vota Sageata Liberala, Mesajul Unirii cu Romania, ca sa nu ne spuna comunistii si satelitii lor ca sintem doar 3 procente de romani, asa cum au masluit rezultatele recensamintului de trista faima de acum citiva ani, cind activistii PCRM au “colectat” datele de la romani prin intimidare, cu instructiuni clare ce sa treaca in formulare in privinta nationalitatii si limbii romane.

Noi sintem 80 de procente. Si ne dorim o Romanie unita si puternica într-o Europa unita!

PNL e PRIMUL in buletinul de vot!

Votati Sageata! Votati Demnitatea! Votati PNL!

Azi sintem multi, miine vom fi tot mai multi!

Sursa: www.pavlicenco.md