Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPNL

Apel PNL catre femei

|versiune pentru tipar| PNL, 26 noiembrie 2010

Dragele mele,

Va adresez un sincer mesaj inainte de alegerile de la 28 noiembrie 2010. Stiu ca, la fel ca intreaga societate, v-ati saturat de atitea alegeri. Cu toate acestea, sintem intr-o tara in care inca e multa instabilitate, influente externe si, de aceea, inca, lucrurile nu sint asezate.

Dumneavoastra v-ati saturat de cei 19 ani de dupa Independenta, care inca inseamna tranzitie, cu tot felul de greutati, cu multe familii despartite, cu mame sau tati plecati pentru munci departe de casa, cu multa nedreptate si deznadejde aici din cauza grijilor de viitor.

Eu, Vitalia Pavlicenco, am fost de doua ori deputat in Parlamentul Republicii Moldova si v-am cunoscut problemele. Am ajutat pe fiecare cu ce am putut, chiar daca la guvernare erau comunistii, contra carora am luptat cu mult curaj. Va rog din tot sufletul, nu ii mai votati pe comunisti, chiar daca va este greu si va mai uitati uneori spre trecut. Nu va mai uitati, decit doar sa nu uitati deportarile operate de autoritatile sovietice, comuniste. Ieri comunistii ne deportau in Siberia, azi — in Europa. Iar daca venim acasa de acolo, nu putem sa mai mergem odata, decit cu noi sacrificii.

Partidul National Liberal, pe care il conduc, va propune o cale mai scurta de a ajunge in Europa, acolo unde viseaza sa mearga tinerii si cei ce vor sa supravietuiasca — PNL propune Unirea cu Romania, drum pe care vom fi mai repede membri ai familiei europene.

Stiu ca bolsevicii si comunistii au bagat frica in oameni in legatura cu Romania. Haideti sa scapam de aceasta frica nefireasca. Romanii — iar noi sintem romani — constituie un popor muncitor, linistit si rabdator. Saracia si nedreptatea ne fac neoameni. Noi, insa, vrem un alt viitor pentru copiii nostri, care vor sa plece peste hotare. Daca ne vom uni cu Romania, copiii nostri vor circula liber peste tot, vor invata si vor munci unde vor dori, pentru ca vor avea cetatenie romana, europeana.

Ca deputat, am fost de multe ori prin raioanele republicii, am primit oameni in audienta cu problemele lor, am ajutat. Voi face asta si pe viitor. Va invit sa va adunati, femeile, sa sprijiniti femeile cinstite, curajoase, care va vor binele, sa va implicati si Dumneavoastra in politica, asa cum eu, Vitalia Pavlicenco, am invitat multe femei in partid si ele conduc astazi filiale teritoriale ale PNL.

Votati Sageata, votati PNL — primul partid in buletinul de vot!

Sa mai conduca tara asta si femeile, ca barbatii ne-au facut saraci si au furat si statul. Sa nu le mai permitem asta! Noi, femeile, care crestem copii si tinem pe umerii nostri gospodariile, sa fim si la conducerea statului si vom aduce linistea si belsugul acasa!

Vitalia Pavlicenco,
presedintele Partidului National Liberal

Sursa: www.pavlicenco.md