Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPPR

Declaraţia preşedintelui Partidului Popular Republican, Nicolae Andronic

|versiune pentru tipar| PPR, 7 decembrie 2010

Partidul Popular Republican din Moldova mulţumeşte celor care s-au pătruns de mesajul nostru promovat în campania electorală, susţinându-l prin votul exprimat la scrutinul din 28 noiembrie.

Considerăm că şi aceşti alegători sunt preocupaţi de ziua de azi şi de ziua de mâine a Republicii Moldova.

Situaţia care s-a creat în urma alegerilor parlamentare este una deosebit de tensionată. Se aseamănă cu cea din anul din anul 1998. Este oportună, din nou, o coaliţie mai largă. Se impune dialogul întru a identifica interesul general, precum şi calea pe care o va parcurge statul nostru în următorii 4 ani.

În campania electorală au dominat, spre regret, interesul corporativ de partid, subordonat în mod accentuat ambiţiilor liderilor şi orgoliilor lor. Electoratul, deocamdată, conştientizează doar parţial situaţia dată, în consecinţă, nici nu a sancţionat corespunzător acest fenomen. Orgoliile liderilor, peste seamă de exagerate, lupta pentru supremaţie în stat pot face imposibil multaşteptatul dialog de întreaga societate. Concetăţenii noştri, însă, ajunşi la ori chiar trecând de pragul sărăciei, solicită un consens naţional. De acest imperativ se cere să ne pătrundem în prezent, numai aceasta este calea care ne va scoate din impas.

Anume acest mesaj l-am şi promovat în campania electorală. Adevărat, de o manieră dură, indicând preponderent lacunele şi factorii care îndepărtează de noi speranţa că ne vom ralia cândva ţărilor prospere.

Mulţumim încă odată alegătorilor care au împărtăşit discursul nostru, îi asigurăm că nu i am înşelat. Nici nu-i vom înşela. Suntem siguri, de asemenea că în următorii ani împreună cu ei şi împreună cu noi vor păşi tot mai mulţi şi mai mulţi concetăţeni.

Serviciul presă al PPR