Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPSD

Capitala de Nord a Moldovei a găzduit Partidul Social Democrat

|versiune pentru tipar| PSD, 9 noiembrie 2010

La 7 noiembrie, în oraşul Bălţi a avut loc întîlnirea mai multor Organizaţii Teritoriale ale Partidului Social Democrat din toate raioanele de Nord a Republicii Moldova.

Locul desfăşurării evenimentului — Gara Feroviară de Vest, au participat şi locuitorii oraşului Bălţi, care de fapt ne-au informat că acest loc, pe timpuri era aglomerat datorită fabricii de producere unice în fosta URSS “Продовольственное Обьединения имени Ленина” astăzi, aceasta fiind Societate pe Acţiuni “Răut”, care de fapt nu produce nimic. Oamenii cu nostalgie priveau fabrica, care asigura 15 000 de locuri de muncă pentru locuitorii oraşului Bălţi.

Liderul PSD, Victor Şelin, care de fapt se dovedeşte a fi originar din oraşul Bălţi a precizat că această fabrică asigura echipamente militare pentru flota navală a URSS. Totodată, Victor Şelin a reiterat necesitatea creării locurilor de muncă, menţionînd unul din domeniile platformei electorale, construcţia drumurilor, care va crea noi locuri de muncă pentru 200 de mii de oameni.

În cadrul evenimentului, membrii PSD au discutat aspectele economice necesare care vor fi elaborate de formaţiune şi, desigur că s-au referit şi la modernizarea oraşului Bălţi, capital de nord a ţării.

Liudmila Covaliova, locuitoare a oraşului Bălţi a intervenit în timpul discuţiei salutînd iniţiativele Partidului Social Democrat şi încurajînd liderul formaţiunii şi membrii acestuia, ca au creat un plan concret de acţiuni şi că s-au referit la redresarea Economiei Moldovei: “Desigur că pentru mine este important să stiu ce ma asteaptă în viitor, iar această platformă imi clarifică multe: aspectul social şi protectie socială, medicină, educaţie, chiar şi la nivel de administrare a statului vor fi schimbări”, a declarat dna Covaliova Liudmila.

Barbalat Ion, specialist în agricultură a apreciat propunerea PSD de redresare a sectorului agrar şi a precizat că reîntoarcerea statului in sate va fi benefică pentru toti: “ Vom avea de lucru, iar voi cei de la oraş veti avea acele produse calitative pe care le aşteptaţi”

În finalul discuţiei, Victor Şelin a propus celor prezenţi să finalizeze partea oficială şi să discute intr-un mod deschis cu membrii şi simpatizanţii partidului.

Centrul de presă PSD