Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPSD

Federaţiile de Sporturi Extreme susţin candidatul PSD, Andrei Carpenco

|versiune pentru tipar| PSD, 18 noiembrie 2010

Astazi, în cadrul unei conferinţe de presă cu tematica “Dezvoltarea sportului ca subiect al campaniei electorale şi susţinerea partidelor politice de către federaţiile sportive.”, Andrei Carpenco, care în anul 2009 a escaladat muntele Everest, a declarat că va participa la 28 noiembrie 2010 in calitate de candidat pe lista PSD. Carpenco a menţionat că este de mai mulţi ani membru al PSD, iar în cadrul actualei campanii electorale conducerea partidului i-a propus să candideze pentru fotoliul de deputat, ocupînd locul 10 pe lista partidului.

“Îmi place că în acest partid nu există oameni compromişi sau de cei care migrează de la un partid la altul. Eu cred în forţe noi şi în faptul că reprezentanţii acestui partid vor fi consecvenţi principiilor pe care le promovează. În acelaşi timp, partidul are un program electoral foarte bine pus la punct”, consideră Carpenco.

“Cei de la guvernare trebuie să înţeleagă că nu există alb şi negru şi că între ele există un număr mare de nuanţe. Eu consider că este necesară o forţă politică ce ar coaliza cele două tabere beligerante”, a spus alpinistul, care este de părere că PSD promovează o politică corectă din acest punct de vedere.

În opinia lui, cea mai mare greşeală a autorităţilor, dar şi a societăţii în general, este că aşteaptă să fie ajutaţi sau din Est sau din Vest.

“Atît timp însă cît noi singuri nu vom depune eforturi în acest sens, lucrurile nu se vor schimba. Trebuie singuri să ne învăţăm cum să facem bani şi cum să-i investim mai departe. Eu sînt ferm convins că dezvoltarea ţării în ansamblu depinde doar de noi. Atît timp cît nu vom învăţa să ne respectăm bătrînii, să nu aruncăm gunoiul în stradă şi să plătim impozite, nu vom progresa. Totodată, trebuie să ţinem cont că R.Moldova se află în centrul Europei şi ar fi păcat să nu ştim cum să profităm de această stare de lucruri”, susţine Carpenco.

Valentina Cozireva, Preşedintele Federaţiei de Alpinism şi Vladimir Baltaga, membru Federaţiei de Sporturi Extreme, prezenţi la această conferinţă de presă, au confirmat că Andrei Carpenco are tot sprijinul celor 15 Federaţii de Sporturi Extremale, care îl susţin în cadrul acestei campanii electorale, iar cu suportul PSD, se va reuşi promovarea Federaţiilor de Sporturi Extremale din Republica Moldova.

Centrul de Presă PSD