Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPSD

Tinerii speră la un viitor în Republica Moldova

|versiune pentru tipar| PSD, 24 noiembrie 2010

“Vrem un viitor în Republica Moldova, la noi acasă”, aşa şi-au exprimat dorinţele tinerii de la Universitatea Comercial Cooperatistă din Moldova în cadrul întâlnirii cu candidatul Partidului Social Democrat la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Sergiu Coropceanu.

Aceştia şi-au manifestat dezacordul faţă de politica populistă a actualii guvernări, de faptul că nu au fost create locuri de muncă pentru tineri şi nu a fost modernizat sistemul de învăţământ.

La rândul său, Sergiu Coropceanu a explicat tinerilor modelul de dezvoltare economică a Republicii Moldova propus de Partidul Social Democrat, care vine să ofere soluţii în complex pentru economia ţării şi să pună baza unei dezvoltări durabile.

De asemenea, Sergiu Coropceanu a făcut o descriere a iniţiativelor şi realizărilor Partidului amintind că după lansarea în luna iunie a 10 proiecte naţionale de creare a locurilor de muncă şi necătînd la faptul că PSD nu se află la guvernare unul deja a fost implementat, şi respectiv au fost create peste 3 500 locuri de muncă pentru tineri. Şi cel mai important este, că aceste locuri de muncă sunt destinate în special tinerilor de la sate. Ceea ce a făcut Partidul Social Democrat prin acest proiect, nu a făcut statul în 20 de ani. Prin sistemul www.dostavka.md PSD a informatizat toată ţara şi toată economia.

Sergiu Coropceanu s-a referit şi la sistemul de învăţământ. Statul trebuie să accepte deschiderea pe teritoriul Republicii Moldova a filialelor instituţiilor de învăţământ din străinătate cu predarea în baza modelelor proprii şi nu condiţionate de noi, tinerii trebuie să înveţe specialităţi moderne în baza metodelor moderne, iar statul trebuie să asigure cu locuri de muncă aceşti absolvenţi. Aceasta va face Partidul Social Democrat, va continua ceea ce a început.

Studenţii Universităţii Comercial Cooperatiste din Moldova i-au mulţumit Secretarului General PSD pentru activităţile partidului, în special destinate tinerilor şi l-au asigurat de susţinere în această campanie electorală.

Centrul de presă PSD