Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPSD

Apelul Partidului Social Democrat către deputaţii Parlamentului Republicii Moldova de legislatura XIX

|versiune pentru tipar| PSD, 1 decembrie 2010

Rezultatul alegerilor parlamentare din 28 noiembrie 2010 ne demonstrează că ţara rămâne să fie divizată şi că cetăţenii Republicii Moldova nu au primit o siguranţă în ceia cum se va dezvolta şi cum va fi administrată ţara.

Deputaţii din fosta Alianţă de guvernare, membri ai Partidului Liberal Democrat din Moldova, Partidului Liberal, Partidului Democrat şi Alianţei “Moldova Noastră” au modificat Legislaţia astfel în cât funcţiile cele mai importante în stat să poată fi deţinute de cetăţenii altor state. În aşa fel, s-a permis ca cetăţenii, care au jurat credinţă altui stat să conducă cu Republica Moldova fiind deputaţi, miniştri etc., activând în interesul acelui stat, fapte ce au adus la instabilitate în societate.

Din aceste considerente şi în dorinţa de a aduce o stabilitate politică şi socială, Partidul Social Democrat se adresează către toţi deputaţii, care au acces în Parlamentul Republicii Moldova, înainte de a-şi ridica mandatul de deputat să se dezică de a doua cetăţenie şi să-şi asume întreaga responsabilitate faţă de activitatea în interesul Republicii Moldova.

Totodată, la primele şedinţe ale Parlamentului să se aprobe modificările necesare la Legislaţie, astfel în cât persoanele cu dublă cetăţenie să nu poată deţine funcţii importante în stat.

Credem, că veţi da dovadă de înţelepciune şi veţi contribui la instalarea unei stabilităţi politice, ca cetăţenii Republicii Moldova să simtă grija şi siguranţa din partea noii guvernări.

Centrul de presă PSD