Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2010DeclaraţiiPUM

PUM este recunoscător BOM pentru reconfirmarea susţinerii iniţiativei predării disciplinei “Bazele Ortodoxiei”

|versiune pentru tipar| PUM, 3 noiembrie 2010

Partidul Umanist este recunoscător Bisericii Ortodoxe din Moldova pentru reconfirmarea susţinerii iniţiativei predării disciplinei “Bazele Ortodoxiei” în învăţământul preuniversitar.

În declaraţia Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova, din 1 noiembrie 2010, se confirmă încă o dată că Biserica susţine iniţiativa domnului Valeriu Pasat de a introduce “Bazele ortodoxiei” în învăţământul preuniversitar.

“Am fost întotdeauna dispuşi ca, împreună cu organele de conducere şi cu reprezentanţii puterilor politice, să întreţinem un dialog deschis în speranţa găsirii unui numitor comun întru realizarea predării în şcoli a obiectului «Bazele Ortodoxiei», luându-se în considerare poziţia Bisericii, împărtăşită de majoritatea concetăţenilor noştri”, se spune în declaraţia Sinodului.

Mai mult ca atât Biserica optează pentru “unitate, libertate şi independenţă, în favoarea unor relaţii bune cu popoarele Răsăritului şi Apusului, păstrând totodată nealterată credinţa străbunilor noştri, tradiţia şi canonicitatea Bisericii.”

Suntem recunoscători că Biserica Ortodoxă, necătând la presiunile unor oponenţi politici, rămâne în continuare susţinătoarea ideii domnului Valeriu Pasat.

Serviciul de presă al PUM